Tamamen pilsiz akıllı telefonlar için ilk adım atıldı

pilsiz akıllı telefon
pilsiz akıllı telefon

Washington Üniversitesi araştırmacıları tamamen bataryasız çalışan akıllı telefonlar üzerinde çalışıyor. Şu an prototip aşamasındaki ürünün önümüzdeki süreçte daha da geliştirilmesi bekleniyor.

Son yıllarda akıllı telefon kullanıcılarının en çok şikayet ettiği etkenlerden biri tek şarjdaki kullanım süresi. Her ne kadar cihazlarda artık batarya kapasiteleri yükseltilmiş olsa da telefonlar hâlâ bu hususta beklenen seviyede performansı ortaya koyamıyor. Dolayısıyla dev şirketler bir yandan batarya teknolojilerini geliştirmeye odaklanırken diğer yandan da bataryalardan tamamen kurtulmanın yollarını arıyor.

Yeni nesil akıllı telefonlarla birlikte bataryaların tamamen ortadan kalkması söz konusu.
Yeni nesil akıllı telefonlarla birlikte bataryaların tamamen ortadan kalkması söz konusu.

University of Washington'daki bir grup araştırmacı yıllardır üzerinde çalıştığı yeni sistemle akıllı telefonlarda bataryaları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Pilsiz olarak tasarlanan prototip akıllı telefon söylentilere göre enerjiyi doğrudan ortam ışığından topluyor.

Proje yıllardır geliştirilme aşamasında olmasına karşın henüz çok yeni denilebilir. Zira bu sistemin üretim aşamasına geçilmesi için henüz çok çok erken. Ancak önümüzdeki dönemlerde alternatif enerji kaynakları sayesinde standart bataryaları devre dışı bırakan birçok farklı akıllı cihaz kullanılacağı aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >