Telefon ekranının kırılmasını elmas engelleyecek!

Telefon ekranı.
Telefon ekranı.

Telefon camlarının dayanıksız şekilde üretilmesi nedeniyle cihaz yere düştüğünde ilk kırılan yerin camlar olduğu söylenebilir. Günümüzde çok sayıda insanın şikayetçi olduğu bu durumu ortadan kaldırmak için Akhan Smiconductor yeni elmas tabanlı bir cam üretti...

Mirage Diamond Glass ismindeki bir cam, mevcut ekranların sahip olduğu dayanıklılığın 6 katına kadar daha güçlü. Normal camlara oranla 10 kat oranında daha sert olan bu camlar henüz test aşamasında olsa da 2019 yılında çıkacak tüm cihazlarda bulunması bekleniyor. Bu özel camın üretilmesi için elmas kullanılıyor. Dünyadaki en sert maddelerden biri olan elmas, ekranın çatlama eğilimini azaltmak için kullanılıyor.

Görüntüye olumsuz bir etkisi yok!

Laboratuvar çıkışlı olan elmasları "nanokristal" bir nesnede kullananan bilim insanları, bu desen sayesinde cam gücünü ciddi seviyede artırmayı başarıyor. Ayrıca bu desen teknolojisi, Gorilla Glass gibi camlar üzerinde de kullanılabiliyor. Bu teknolojiyle neredeyse kırılmayacak camlar elde edildiği söylenebilir. Bu teknolojinin görüntüye olumsuz etki yapmadığını aksine parlamayı azalttığını ve dokunmatik ekranların da tepkilerini de azaltmadığı söyleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >