Telefonları bilerek yavaşlattığını itiraf eden Apple, Fransa’da ceza ödeyebilir

Apple iPhone
Apple iPhone

Fransız tüketici örgütü HOP, eski telefonları pil ömründen dolayı meydana gelebilecek problemlerden dolayı yavaşlattığını açıklayan Apple’a dava açtı.

Eski telefonların yavaşlatılmasıyla ilgili kısa kısa açıklamalarda bulunan Apple, son açıklamasında herhangi bir Apple ürününün kullanım ömrünü kasıtlı olarak kısaltacak bir şey asla yapmadık ve yapmayız diyerek kendini savundu.

Fransız tüketici yasalarını ihlal ediyor

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan telefon yavaşlatma olayından dolayı büyük bir itibar kaybı yaşayan Apple, şimdi de farklı ülkelerdeki davalarla mücadele vermesi gerekecek. Fransız tüketici örgütü HOP, bu olayın kullanıcılara karşı yapılan büyük bir saygısızlık ve haksızlık olduğunu düşünerek Apple’a dava açtı.

Öyle ki bu durum Fransız tüketici yasalarını ihlal ediyor. Bunu en iyi şekilde kullanmak isteyen HOP kurucularından Leatitia Vasseur, Apple’ın yıllık gelirinin yaklaşık yüzde 5’ini ceza olarak vermesini istiyor. Davayla ilgili henüz bir açıklama yapmayan Apple, bu dava sonucunda suçlu bulunursa 10 milyar doları aşkın bir ceza ödemek zorunda kalacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >