Tesla Model Y'nin seri üretimi için Kasım 2019 işaret ediliyor

Tesla
Tesla

Reuters'in iki kaynağına dayandırdığı haberine göre, CUV segmentine yönelik Tesla Model Y'nin seri üretimi Kasım 2019'da başlamış olacak. Elektrikli otomobil devi, yeni aracı yine Kaliforniya'daki fabrikasında imal edecek.

Ana akım pazara yönelik elektrikli otomobili Model 3'te yıllık üretim hacmi 100 bini aşan Tesla, gelecek yıl CUV türünde yeni bir aracın daha üretimine başlayacak. Reuters'in isimsiz iki kaynağına dayandırdığı haberine göre, Model Y için parça tedariği amacıyla firmalarla görüşmelere başlayan Tesla'nın seri üretim için hedefi; Kasım 2019.

Daha önce Model Y için özel bir platform geliştirmeye niyetlenen Tesla, sonrasında daha hızlı satışa başlamak için aracı Model 3 ile aynı platformda üretmeye karar vermişti. Bu sayede ar-ge süreci kısalan Model Y, büyük ihtimalle Elon Musk'ın 2019-2020 seri üretim hedefini tutturacak. Araca dair bilinenler ise, aşağıdaki teaser görselinden ibaret.

Yeni Tesla Roadster ve Semi nerede üretilecek?

Model Y'nin de en az Model 3 kadar yüksek hacimle üretileceğini açıklayan Elon Musk, yeni modeli sene sonuna kadar tam kapasiteye ulaşması beklenen Fremont, Kaliforniya'daki tesiste imal edecek. Ancak Model Y'nin hacimli üretimi için tesise ek bina inşası gerekecek.

Sadece Model Y ve Model 3 ile yıllık bir milyon üretim hacmine ulaşmayı planlayan Tesla, gelecek yıl üretime sokacağı yeni Roadster ve Semi'yi de yine aynı Kaliforniya fabrikasından müşterilere ulaştıracak. Ancak bu sene için ek sermaye artırım ihtiyacı bulunmayan şirketin 2019'da sınırları aşacak üretim ihtiyacını karşılamak için yeni bir üretim tesisi veyahut Fremont fabrikasına ek bina inşa etmesi zaruret haline gelecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >