Tesla, Norveç'te en çok satış yapan marka oldu

Tesla
Tesla

Tesla, elektrikli otomobillerin büyük rağbet gördüğü Norveç'te aralık ayının en çok satış yapan markası oldu ve bir rekora daha imza attı.

Seri üretimi aksayan Model 3 dışında mükemmel bir yılı geride bırakan Tesla, 2018 öncesi bir rekora daha imza attı. Meşhur elektrikli otomobil markası, Norveç'te aralık ayını en çok satış yapan üretici olarak tamamlamayı garantiledi. Üç haftada toplam 1861 Model S/X'in resmen teslimatını gerçekleştiren firma, yüzlercesini de teslimata hazırlıyor.

2025 itibarıyla sadece sıfır emisyon araçların satışına izin verecek olan Norveç, elektrikli otomobil dönüşümünü diğer ülkelerden çok daha erken bir tarihte tamamlamayı planlıyor. Bunun için büyük çaba harcayan ülkedeki yeni araç satışlarında, dönemsel olarak elektrikli otomobillerin payı yüzde 50'ye kadar ulaşıyor.

Norveç'te bir limanda gümrükten çekilmeyi bekleyen 700'den fazla Tesla otomobil.
Norveç'te bir limanda gümrükten çekilmeyi bekleyen 700'den fazla Tesla otomobil.

Tesla, sadece Norveç'te değil, ABD ve diğer bazı pazarlarda da ciddi talep artışı yaşıyor. 2018'de Model 3'ün yarım milyonluk rezervasyon yığınının azaltılmasıyla Tesla markasını artık daha sık yollarda göreceğimiz kesin.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >