Tesla, sürücüsüz otomobiller için AMD ile çalışacak

Tesla
Tesla

AMD yöneticisi Jim Keller’i otonom birimini çalıştırmak için bünyesine katan Tesla, sürücüsüz otomobil için en iyi çipi üretmek istiyor.

CNBC’nin haberine göre en iyi otopilot için çalışmalarına aralıksız devam eden Tesla’nın, yapay zeka yongasını AMD’nin teknolojisi üzerine inşa ettiği iddia edildi. Bu haber çıkmasından kısa bir süre önce AMD ve Apple’da görev yapmış Jim Keller’in otonom biriminin başına getirilmesi akıllara bu durumu getirmişti.

Jim Keller imzası bulunan birçok şeyin yanı sıra Apple’ın A4 ve A5 çiplerinin de tasarımında önemli katkı sağladı.
Jim Keller imzası bulunan birçok şeyin yanı sıra Apple’ın A4 ve A5 çiplerinin de tasarımında önemli katkı sağladı.

Tesla ve AMD’nin ortak çalışmalarının bir iddiadan öte olduğu ve çalışmaların başladığı da yine haberde yer alan bilgiler arasında bulunuyor. Kendi çipini üretmek için çalışan Tesla’nın izlediği bu yolla diğer çip üreticilerine çok da güvenmediği anlaşılıyor. CNBC’nin bu haberinden sonra AMD hisseleri de ciddi oranda bir çıkış yakaladı.

AMD’nin yonga üreticisi GlobalFoundries CEO’su Sanjay Jha, bu beraberliğin 2020 yılına kadar sürebileceğinden bahsetti. Aynı zamanda Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın da 2019 yılında tam otonom otomobil üretme hedefi olduğu biliniyor. Ancak 2019 tarihi tam otonom sürüş için çok erken bir tarih olarak sayılıyor. Bunu hep beraber bekleyip göreceğiz.

  • Diğer büyük çip üreticilerinden Intel de Google’ın otonom aracı Waymo’ya destek verdiğini belirtelim. Bunun dışında diğer otomobil markalarından Toyota, Audi ve Volva da grafik kartı üreticisi Nvidia ile ortaklık yapıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >