Tim Cook, Qualcomm'a açılan davanın perde arkasını anlattı

tim cook
tim cook

Apple CEO'su Tim Cook, Qualcomm'a dava açmak zorunda kaldıklarını açıklayarak konuyla ilgili bilgiler verdi.

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, birkaç hafta önce lisans ücretlerinin çok yüksek olması sebebiyle tedarikçisi Qualcomm'u dava etmişti. Milyar dolarlık davayla karşı karşıya kalan Qualcomm, yaptığı açıklamada Apple'ın daha az ücret ödemek için farklı yollara başvurduğunu savunmuştu.
Apple milyar dolarlık dava açtı
Apple iki yeni davayla Qualcomm'u köşeye sıkıştırma hazırlığında
Her ne kadar ticari ilişkilerin zarar görmeyeceği ifade edilmiş olsa da, aradaki mücadele devam ediyor. Son olarak Tim Cook, yaptığı açıklamada Qualcomm'a davayı açmak zorunda kaldıklarını net bir şekilde dile getirdi. Tim Cook; davaya konu olan Touch ID, kamera ve gelişmiş ekran konusunda Qualcomm'un herhangi bir hakkı olmadığını özellikle vurguladı.
Apple'ın satış rakamlarının açıklandığı organizasyonda Qualcomm konusuna da değinen Tim Cook, bu hususta ilginç bir cümle de kurdu. Cook, Qualcomm'un tam olarak "koltuk satıldıktan sonra yerine göre ek para istemek" gibi saçma bir hak talep ettiğini ifade etti.

Aslında Qualcomm bu tarz adımlar attıkça daha fazla zarar ediyor. Zira geçtiğimiz dönemlerde de birçok farklı şirketle benzer mücadeleye girmiş ve sonucunda milyar dolarlar tazminat ödemek zorunda kalmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >