Tim Cook'tan Türkiye açıklaması: 'Hedefler tutmayacak'

Tim Cook, Apple'ın geleceğine dair açıklamalarda bulundu. Cook'un kaygılı ifadeleri, 'yanlış fiyat politikalarının' net sonucu olarak değerlendiriliyor.

Apple CEO'su Tim Cook, şirketin geleceği ve ekonomik durumu hakkında yaptığı konuşmada Türkiye'ye de yer verdi. Cook, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu dört ülkede satış hedeflerini tutturamayacaklarını ifade etti.

Apple'ın abartılı fiyat politikası ve sürekli olarak eleştirilen politik, ekonomik yaklaşımları sonuç vermeye başladı. Kendileri için ekonomik bir darboğaz anlamına gelebilecek birçok farklı sorunun fitilini ateşleyen Apple, güvendiği pazarlardan olumsuz sonuçlarla dönebilir.

Apple, daha fazla zarar etmemek için 'ekonomik bir düzenleme' içerisine girebilir.
Apple, daha fazla zarar etmemek için 'ekonomik bir düzenleme' içerisine girebilir.

91 milyar dolarlık gelir beklentisi var

Apple CEO'su Tim Cook da katıldığı televizyon programında bu yıl için belirlenmiş satış hedeflerini yakalayamama ihtimallerinden önemle bahsetti. Bazı ülkelerdeki ekonomik problemlerden dolayı hedefin tutmasını beklemediğini ifade eden Cook, borsalara da uyarıda bulundu. Aralık ayıyla sona eren finansal çeyrekte Apple'ın 91 milyar dolar seviyesinde bir gelir elde etmesi bekleniyor.

Apple'ın borsadaki değerleri hızlı dalgalanmalar yaşayabilir.
Apple'ın borsadaki değerleri hızlı dalgalanmalar yaşayabilir.

'4 ülkede hedefler tutmayacak'

Tim Cook, Reuters'a verdiği röportajda, 'Bizim için önemli birçok pazarda sıkıntı bulunuyor.' dedi. Sorunlu pazarları Türkiye, Rusya, Hindistan ve Brezilya olarak sıralayan Cook, şirket için zorlu bir sürecin de kendilerini beklediğini ifade etti. Apple, Türkiye'de üst üste yaptığı zamlarla konuşulmuş, Dolar kurunun 5.50 seviyesine gerilemesiyle ürünlerinde indirime gitmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >