''Trump'ın başkan olmasının sebebi Facebook yalanları'' iddiası: Mark Zuckerberg açıklama yaptı

ABD Başkanlık seçimleri bitti ancak hakkında yapılan yorumlar bitmek bilmiyor. Bazı yorumlarda Facebook’un başkanlık seçimleriyle ilgili yalan haberleri yaymasıyla Trump'ın başkan olduğu söyleniyor. Mark Zuckerberg bu konuda sert bir açıklama yaptı.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg söz konusu iddialara daha fazla sessiz kalmadı ve Facebook'un seçime etkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

''Seçmenler kararlarını yaşadıkları deneyimler doğrultusunda veriyor”

                                    Zuckerberg, “Facebook'taki içeriklerin çok küçük bir kısmını oluşturan yalan haberlerin seçimleri etkilediğini söylemek bence çılgın bir fikir. Seçmenler kararlarını yaşadıkları deneyimler doğrultusunda veriyor.” ifadelerini kullandı.

Zuckerberg, katıldığı 
Technomy konferansında şirketinin bilgi ve haber dağıtımı konusunda artan gücüne ilişkin gelen bir soru üzerine bu açıklamada bulundu. Ünlü CEO açıklamasında ayrıca Donald Trump'ın zaferini kabullenemeyenlerin, yeni başkana olan desteği hafife aldığını söyledi. Zuckerberg konuşmasında bir kişinin sadece bazı yalan haberlerden etkilenerek oy verdiğini düşünmeyi “empati eksikliği” olarak tanımladı.
''Seçmenler kararlarını yaşadıkları deneyimler doğrultusunda veriyor” Zuckerberg, “Facebook'taki içeriklerin çok küçük bir kısmını oluşturan yalan haberlerin seçimleri etkilediğini söylemek bence çılgın bir fikir. Seçmenler kararlarını yaşadıkları deneyimler doğrultusunda veriyor.” ifadelerini kullandı. Zuckerberg, katıldığı Technomy konferansında şirketinin bilgi ve haber dağıtımı konusunda artan gücüne ilişkin gelen bir soru üzerine bu açıklamada bulundu. Ünlü CEO açıklamasında ayrıca Donald Trump'ın zaferini kabullenemeyenlerin, yeni başkana olan desteği hafife aldığını söyledi. Zuckerberg konuşmasında bir kişinin sadece bazı yalan haberlerden etkilenerek oy verdiğini düşünmeyi “empati eksikliği” olarak tanımladı.
Her iki aday aleyhine de sahte ve yalan haberlerin türetildiğini hatırlattı

                                    
                                    Facebook CEO'su, “Neden yalan haberlerin sadece tek tarafa zarar vermeye yönelik olduğunu düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti ve her iki aday aleyhine de sahte ve yalan haberlerin türetildiğini hatırlattı. Fakat Buzzfeed araştırmaları bu sözleri yalanlıyor. Buzzfeed üzerinde yapılan bir araştırmada Trump destekçisi basın organları tarafından Facebook üzerinden paylaşılan haberlerin yüzde 38'inin yalan olduğu ortaya çıkmıştı. Hillary Clinton destekçisi basın organlarında ise bu oranın yüzde 20 olduğu tespit edildi.
Her iki aday aleyhine de sahte ve yalan haberlerin türetildiğini hatırlattı Facebook CEO'su, “Neden yalan haberlerin sadece tek tarafa zarar vermeye yönelik olduğunu düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti ve her iki aday aleyhine de sahte ve yalan haberlerin türetildiğini hatırlattı. Fakat Buzzfeed araştırmaları bu sözleri yalanlıyor. Buzzfeed üzerinde yapılan bir araştırmada Trump destekçisi basın organları tarafından Facebook üzerinden paylaşılan haberlerin yüzde 38'inin yalan olduğu ortaya çıkmıştı. Hillary Clinton destekçisi basın organlarında ise bu oranın yüzde 20 olduğu tespit edildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >