TÜBİTAK'ın tanıttığı obeziteyi engelleyen un, herkes tarafından kullanılabilecek

TÜBİTAK UN
TÜBİTAK UN

Dünyadaki gelişimine bağlı olarak Türkiye'de artan obezite ve diyabet hastalıklarını önlemek amacıyla

TÜBİTAK MAM tarafından geliştirilen nişasta katkılı un, 5. İİT Helal Fuarı'nda tanıtıldı.

"Nişasta Katkılı Diyet Unu" ve "Nişasta Katkılı Diyabetik Un" isimli yeni ürünlerin, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Anadolu Ajansı (AA) global iletişim ortaklığında düzenlenen 5. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Fuarı'nda tanıtımı gerçekleştirildi.

''Ürün bağırsak sağlığını olumlu yönde etkilemektedir''

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TÜMİTAK MAM İş Geliştirme Müdürü Nuh Yılmaz, ince bağırsakta sindirilemeyen ancak kalın bağırsakta fermente olabilen nişasta olarak tanımlanan ürünün, sağlık etkileri bakımından diyet liflere benzediğini söyledi.

TÜMİTAK MAM İş Geliştirme Müdürü Nuh Yılmaz.
TÜMİTAK MAM İş Geliştirme Müdürü Nuh Yılmaz.

Yılmaz, "Ürün, prebiyotik olmasının yanı sıra, bütirat ve diğer kısa zincirli yağ asitlerinin üretilmesini sağlamasına bağlı olarak bağırsak sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Enerjisi nişastaya göre yüzde 50 daha düşük olan dirençli nişasta ile geliştirilen ürünler tokluk hissi vererek yeme isteğini kontrol ettiği gibi, kan şekerinin dengede tutulmasına da yardımcı olmaktadır." diye konuştu.

''Sadece diyet yapanlar ve diyabetliler tarafından değil tüm tüketiciler tarafından tüketilmesini öneriyoruz''

Uluslararası Diyabet Federasyonu verilerine göre, her iki diyabet hastası yetişkinden birisinin henüz hastalığının farkında olmadığını dile getiren Yılmaz, bunlara bağlı olarak, dirençli nişasta ürünlerinin sadece diyabet hastaları ve diyet yapan kişiler tarafından değil, tüm tüketiciler tarafından tüketilmesinin önerildiğini aktardı.

Yılmaz, ürünlerin 2 yıllık bir sürede geliştirildiğini belirterek, yaklaşık 15 gün sonra ürünlerin piyasada olacağını, marketlerde yerini alacağını söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >