Turkcell geri adım attı: İnternet paylaşımı için ücret alınmayacak!

Turkcell
Turkcell

Birkaç gün önce kullanıcılara gönderdiği mesajla hotspot yani mobil internet paylaşımının ücretli olacağının bilgisini veren Turkcell, yeni açıklamada ücret alınmayacağını doğruladı. Ayrıntılar haberimizde:

Henüz birkaç gün önce mesaj atarak kullanıcıları 'ücretli hotspot' konusunda bilgilendiren Turkcell, yeni açıklamasıyla bu ücreti almaktan vazgeçtiğini doğruladı. Operatörün müşterilerine bu bilgilendirme için gönderdiği metin şu şekildeydi:

  • 15 Ocak 2019 itibariyle, Bireysel ve Kurumsal faturalı ses hattı abonelerimiz aylık sadece 9 TL‘ye ek hiçbir işlem yapmadan paketlerindeki/tarifelerindeki interneti yurt içindeki diğer cihazlarıyla veya sevdiklerinin cihazlarıyla paylaşabilirler.

Yani böylece aslında 15 Ocak'tan itibaren hem bireysel hem de kurumsal aboneler mobil interneti çevresiyle paylaşıma açtığında faturaya ek 9 TL ödemek zorunda kalacaktı. Dün Vodafone'un 'ücretsiz hotspot' açıklamasından sonra Turkcell cephesinden de bir geri adım geldi.

Turkcell
Turkcell

Turkcell açıklama yaptı

Konuyla alakalı olarak bir basın açıklaması yapan Turkcell, 'ücret ödemeden' kısmına özellikle belirtiyor. Buna ek olarak Genel Müdür Kaan Terzioğlu'nun da Twitter'dan yaptığı bir açıklama söz konusu. Haberimizin ilerleyen bölümlerinde o açıklamaya da yer veriyoruz.

  • Turkcell olarak öncelikli amacımız müşterilerimizin değişen kullanım alışkanlıkları ile aynı doğrultuda gelişen yeni taleplerine uygun çözümler üretebilmek. Son dönemde müşterilerimizin yoğun şekilde, “Kişisel Erişim Noktası / Hotspot” özelliğini kullanırken, yetkisiz internet paylaşımı sonucu istenmeyen güvenlik sorunları yaşanmasını engelleyen bir seçenek talep etmeleri üzerine, 15 Ocak’tan itibaren yeni bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Bu amaçla mobil uygulama ve web sitelerine yapılan üye girişlerini sadece telefon numarası kullanarak daha hızlı ve güvenli hale getiren ‘Hızlı Giriş’ teknolojisi üzerinden “Kişisel Erişim Noktası / Hotspot” yapma özelliği sayesinde, müşterilerimiz güvenli bir şekilde kişisel internetlerini paylaşmaya devam edebilecekler. Bunun için müşterilerin internetlerini paylaşırken açılacak sayfaya ‘Hızlı Giriş’ teknolojisi üzerinden giriş yapmaları yeterli olacak. Bu şekilde giriş yapacak müşterilerimiz paketlerindeki interneti hiçbir ücret ödemeden, herhangi bir cihaz sınırı olmadan güvenli bir şekilde paylaşabilecekler.

    Hotspot’la farklı cihazlarla yaptıkları internet paylaşımı sonucu tarifelerindeki internetin tüketimini takip ve kontrol edemeyen, bunun sonucu olarak beklemedikleri fatura bedelleriyle karşılaşan müşterilerimiz de bulunuyor. Bu müşterilerimizin sorununu gidermek amacıyla ‘Hızlı Giriş’ üzerinden giriş yapılmadan başka cihazlarla internet paylaşımı yapıldığında dünyadaki çeşitli internet paylaşım modellerindeki örneklerde görüldüğü gibi, aylık 9 TL’ye mevcut tarifesindeki internetine ek olarak 2 GB’lık paylaşımlı internet paketi devreye girecek. Bu 2 GB’lık ek paketin kullanım durumu Hesabım uygulaması üzerinden takip edilebilecek. Ayrıca bu müşterilerimiz, 30 günlük süre içerisinde 2 GB’lık paylaşım internetleri sona erdikten sonra ek ücret ödemeden tarifelerindeki interneti paylaşmaya devam edebilecekler.15 Ocak 2019 tarihinden geçerli olmak üzere hayatımıza girecek bu yenilikler sayesinde müşterilerimizin kişisel internetlerini paylaşırken ortaya çıkabilecek olası güvenlik risklerine karşı korunması ve mobil internet paylaşımlarını daha detaylı şekilde takip edebilmelerinin sağlanması amaçlanıyor.Hotspot konusu da dahil olmak üzere müşterilerimizden gelebilecek her konudaki yeni öneri ve talepleri her zaman dikkate alarak, onların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı aralıksız şekilde sürdüreceğiz.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu arada, Turkcell GenelMüdürüKaan Terzioğlu da resmî Twitter hesabı üzerinden konuya açıklık getirdi.

Bu sistemle birlikte artık 'Hızlı Giriş' üzerinden sisteme giriş yapan kullanıcılar 30 gün boyunca hotspot'u ücretsiz şekilde kullanabiliyor. Süre tamamlandığında ise tekrardan giriş yapmak gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >