Türkiye'de elektrikli otomobil satışları 2017'de büyük artış yaşadı

C-HR
C-HR

Otomotiv dünyasında hibrit ve elektrikli otomobillere yönelişe Türkiye piyasası da ayak uydurdu. Geçen yıl ülkemizde 2016'ya kıyasla 4,5 kat daha fazla elektrikli araç satışı gerçekleşti.

2016'da yalnızca 994 elektrikli ve hibrit otomobilin satıldığı Türkiye'de 2017, elektrikli araçların altın yılı oldu. Satışların önceki yıla kıyasla 4,5 kat artış gösterdiğini açıklayan TEHAD (Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği), özellikle hibrit araçlar için yapılan ÖTV düzenlemesinin satışları olumlu yönde etkilediğine değindi.

Türkiye'de geçen yıl satılan 4 bin 528 elektrikli otomobilden 4 bin 451'inin hibrit olduğunu belirten TEHAD, Toyota'nın toplam hibrit satışlarının yüzde 92'sini tek başına gerçekleştirdiğine de dikkat çekti. Satış rekoru kıran Toyota C-HR, Japon otomotiv devinin en başarılı hibrit çözümü oldu.

2017'de sattığı 6 bin 278 C-HR modelinden 3 bin 381'inin hibrit olduğunu paylaşan Toyota, böylece 2016 satışlarının neredeyse tamamını oluşturan Yaris Hibrit'i ülkemizde ürettiği SUV çözümüyle gölgede bırakmış oldu.

Hyundai Ioniq ve Kia Niro da listeye girdi

Ioniq ve Niro adlı iki modelle Türkiye'de hibrit satışlarına katkıda bulunan Hyundai grubu, henüz yolun başında olduğu için sadece 284 araç satabildi. Önümüzdeki dönemde yeni hibrit ve tam elektrikli otomobillerle tüketicinin karşısına çıkacak olan Koreli şirket, Toyota ile rekabet etmeye çalışacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >