Türkiye'nin ilk keskin nişancı tüfeği Bora-12

Milli keskin nişancı tüfeği Bora-12
Milli keskin nişancı tüfeği Bora-12

Üretimi ve tasarımı Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından gerçekleştirilen Bora-12 Türkiye'nin ilk keskin nişancı tüfeği oldu.

Yüzde yüz Türk yapımı olan Bora-12 İngiltere, ABD gibi ülkelerin olduğu Pakistan’da gerçekleştirilen testlerde tüm testleri başarıyla tamamladı.

Silahın üretilmesinin üzerinden fazla geçmedi ama daha şimdiden bazı ülkelere ihraç edildi

                                    
                                    Tanıtıldığı günden bu yana yurtdışından ciddi boyutta ilgi gören keskin nişancı tüfeğimiz daha şimdiden Azerbaycan, Türkmenistan ve Suudi Arabistan'a ihraç edildi.
Silahın üretilmesinin üzerinden fazla geçmedi ama daha şimdiden bazı ülkelere ihraç edildi Tanıtıldığı günden bu yana yurtdışından ciddi boyutta ilgi gören keskin nişancı tüfeğimiz daha şimdiden Azerbaycan, Türkmenistan ve Suudi Arabistan'a ihraç edildi.
2005'te anlaşması imzalandı, 2014 yılında kullanılmaya başlandı

                                    
                                    7,62mm çapındaki Bora-12'nin sözleşmesi 2005’te Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile Jandarma Genel Komutanlığı’nca imzalandı ve 2014 yılından beri aktif olarak kullanılıyor.
2005'te anlaşması imzalandı, 2014 yılında kullanılmaya başlandı 7,62mm çapındaki Bora-12'nin sözleşmesi 2005’te Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile Jandarma Genel Komutanlığı’nca imzalandı ve 2014 yılından beri aktif olarak kullanılıyor.
Menzili oldukça yüksek 

                                    
                                    Atışlar ve çevresel etki testleri dahil tüm testleri başarıyla tamamlayan Bora-12'nin etkili menzili 1,200 metre. 
Ekstra bir eklenti olmadan silahın sade ağırlığı ise 4,800 kilogram. 10 mermi kapasiteli şarjörü olan silahta geri tepmeyi engelleyen özel bir dipçik yer alıyor.
Menzili oldukça yüksek Atışlar ve çevresel etki testleri dahil tüm testleri başarıyla tamamlayan Bora-12'nin etkili menzili 1,200 metre. Ekstra bir eklenti olmadan silahın sade ağırlığı ise 4,800 kilogram. 10 mermi kapasiteli şarjörü olan silahta geri tepmeyi engelleyen özel bir dipçik yer alıyor.
Her keskin nişancı kendine özel ayar yapabiliyor

                                    
                                    Keskin nişancıya göre özel ayarlanabilen yanaklık ve kabzaya sahip tüfeğe, dürbün, gece görüş sistemleri ve lazer sistemleri de eklenebiliyor.
Her keskin nişancı kendine özel ayar yapabiliyor Keskin nişancıya göre özel ayarlanabilen yanaklık ve kabzaya sahip tüfeğe, dürbün, gece görüş sistemleri ve lazer sistemleri de eklenebiliyor.
Soğuk dövme tekniği silahın gücüne güç katıyor

                                    
                                    Namluların soğuk dövme tekniğiyle üretilmesi ise bu tüfeğin en büyük özelliği. Dövme çelik silahlara daha fazla güç katan bir yapı oluşturuyor.
Soğuk dövme tekniği silahın gücüne güç katıyor Namluların soğuk dövme tekniğiyle üretilmesi ise bu tüfeğin en büyük özelliği. Dövme çelik silahlara daha fazla güç katan bir yapı oluşturuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >