Twitter, Trump'ın hesabını kapatabilir

Sitenin haklarını ihlal eden herkesi kara listeye alan sosyal medya devi Twitter, nefret söylemlerine devam etmesi halinde Trump’ın hesabını kapatabileceğini ima etti.

Sosyal medya üzerinden ırkçılık ve nefret dolu cümlelerin artması karşısında yaptırım yapılmadığı yönünde eleştirilerin hedefi olan Twitter, buna bağlı olarak kullanıcılarını kaybediyordu. Son zamanlarda özellikle ABD'de büyük bir tartışma yaşanıyor. Irkçı ve saldırgan söylemleri ile tanınan Donald Trump'ın Twitter'da benzer nefret söylemleri paylaşması halinde Twitter'ın ne gibi bir hamle yapacağı merak konusuydu.




İhlallerin devam etmesi halinde hesap kapatılacak
Şirket, Donald Trump Twitter'dan yasaklanabilir şeklinde bir açıklamada bulundu. Başkan seçilen kişi olduğu için ona ayrım yapılacak diye bir şey yok şeklinde bir açıklama yapan Twitter, ihlallerin devam etmesi halinde hesabın kapatılacağını söyledi.
İhlallerin devam etmesi halinde hesap kapatılacak Şirket, Donald Trump Twitter'dan yasaklanabilir şeklinde bir açıklamada bulundu. Başkan seçilen kişi olduğu için ona ayrım yapılacak diye bir şey yok şeklinde bir açıklama yapan Twitter, ihlallerin devam etmesi halinde hesabın kapatılacağını söyledi.
Facebook, Twitter gibi düşünmüyor 
Buna karşılık Facebook, Başkan'ın kuralları çiğnemesine yani istediği gibi hareket etmesine ve hesabının hizmette kalmasına izin vereceğini öne sürdü.
Facebook, Twitter gibi düşünmüyor Buna karşılık Facebook, Başkan'ın kuralları çiğnemesine yani istediği gibi hareket etmesine ve hesabının hizmette kalmasına izin vereceğini öne sürdü.
Nefret söylemi kullanan diğer devlet yetkililerinin hesapları da silinecek
Twitter yöneticileri bu konu üzerinde önemle durduklarının altını çiziyorlar ve eğer diğer devlet yetkilileri de nefret söylemi kullanacak olursa, onların hesaplarını da sileceklerini belirtiyorlar. Bunların arasında ABD Başkanı'nın olabileceğini de özellikle vurguluyorlar. Bunu yapıp yapmayacağını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Nefret söylemi kullanan diğer devlet yetkililerinin hesapları da silinecek Twitter yöneticileri bu konu üzerinde önemle durduklarının altını çiziyorlar ve eğer diğer devlet yetkilileri de nefret söylemi kullanacak olursa, onların hesaplarını da sileceklerini belirtiyorlar. Bunların arasında ABD Başkanı'nın olabileceğini de özellikle vurguluyorlar. Bunu yapıp yapmayacağını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >