Twitter'dan önemli güncelleme: Masaüstü web sitesi yenileniyor!

Twitter
Twitter

Twitter, uzunca bir süredir test ettiği yeni masaüstü web sitesi görünümünü kısa süre içinde aktif etmeye hazırlanıyor. Radikal değişiklikler içeren bu yeni görünüm, mobil uygulamalardaki Veri Tasarrufu ve Gece Modu özelliklerini de masaüstü tarafına getiriyor.

Geçtiğimiz ay, üçüncü parti uygulamalarda 'kullanıcı verilerinin gizliliği' sebebiyle API değişikliğine giden Twitter, son olarak masaüstü web sitesinin yeni görünümün testlerini tamamlıyor. Uzunca bir süredir üzerinde mesai harcanan yeni tasarım, çok daha kolay ve pratik bir kullanım sunuyor.

Gündem sağ sütuna geçiyor

Görünüme dair en büyük değişikliklerden biri 'Gündem' başlıklarının sağ sütuna geçirilmiş olması. Yıllardır en fazla konuşulan başlıklar solda yer alıyordu. Ancak bu görünümde 'Gündem' başlıkları artık 'Kimleri takip etmeli?' kısmının altına geçiyor. Ayrıca Twitter'ın yeni tasarımında artık 'Yer İmleri' sistemi de masaüstü web sitesine dahil ediliyor.

gzt

Veri Tasarrufu ve Gece Modu geliyor

Yeni tasarımla birlikte masaüstü tarafında sunulan iki büyük yenilik daha var. Bunlardan ilki 'Veri Tasarrufu' özelliğinin mobilde olduğu gibi masaüstü tarafında da yer alması. Böylece kullanıcılar tek tuşla kotadan tasarruf sağlayabiliyor. Öte yandan buna ek olarak 'Gece Modu' özelliğinin de benzer şekilde yeni tasarımla Twitter'ın masaüstüweb sitesine dahil edildiği belirtiliyor. Bu da aslında karanlıktemaları seven kullanıcılar için yeni bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Twitter'ın tüm kullanıcıları yeni tasarıma ne zaman geçireceği bilinmiyor. Ancak çok kısa bir süre içinde Twitter kullanıcılarının tamamının bu yeni versiyona geçiş yapacağı tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >