Üç boyutlu yazıcı teknolojisiyle ev inşa edilecek

Üç boyutlu yazıcıların çalışma mantığını temel alan Hadrian X​, saatte 1000 adet tuğla dizerek birkaç günde ev inşa edebiliyor.

Son yıllarda birçok farklı alanda kullanılmaya başlanan üç boyutlu yazıcılar, sanal ortamda hazırlanan herhangi bir nesneyi fiziksel kalıba dönüştürmeyi sağlıyor. Üç boyutlu baskı tekniklerinin genişlemesi, bu teknolojinin yeni sektörler tarafından keşfedilmesine öncülük ediyor. Son gelişmeler doğrultusunda 3D yazıcıların özel robotlarla birleşerek inşaat sektöründe de kullanılacağı ortaya çıktı.
Güncellenmiş versiyon çok daha yetenekli
Hadrian X olarak isimlendirilen robot, 3D yazıcıların çalışma mantığından yola çıkarak birkaç gün içerisinde ev inşa edebiliyor. Geçtiğimiz sene ilk haberleri ortaya çıkan Hadrian, güncellenerek çok daha yeni özelliklere kavuşmuş durumda. Kapasitenin artırıldığı robot, donanımın yanı sıra yazılım tarafında da önemli yenilikler içeriyor.
Güncellenmiş versiyon çok daha yetenekli Hadrian X olarak isimlendirilen robot, 3D yazıcıların çalışma mantığından yola çıkarak birkaç gün içerisinde ev inşa edebiliyor. Geçtiğimiz sene ilk haberleri ortaya çıkan Hadrian, güncellenerek çok daha yeni özelliklere kavuşmuş durumda. Kapasitenin artırıldığı robot, donanımın yanı sıra yazılım tarafında da önemli yenilikler içeriyor.
1000 tuğlayı 1 saatte dizebiliyor
Avustralya merkezli Fastbrick Robotics şirketinin tasarladığı Hadrian X, tek bir kol yardımıyla 1000 adet tuğlayı bir saat içerisinde dizebiliyor. Son belirtilenlere göre şirket, bu araç sayesinde yeni bir deneme için 180 metrekarelik 11 ev inşa edecek.
1000 tuğlayı 1 saatte dizebiliyor Avustralya merkezli Fastbrick Robotics şirketinin tasarladığı Hadrian X, tek bir kol yardımıyla 1000 adet tuğlayı bir saat içerisinde dizebiliyor. Son belirtilenlere göre şirket, bu araç sayesinde yeni bir deneme için 180 metrekarelik 11 ev inşa edecek.
https://player.vimeo.com/video/153670027
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >