Uygun fiyata çerçevesiz ekranlı telefonlar geliyor

Mi Mix 2
Mi Mix 2

Çerçevesiz ekranlı akıllı telefon furyasına öncülük eden Çinli üreticiler, önümüzdeki dönemde bu deneyimi daha uygun fiyatlara sunmaya başlayacak. Çerçevesiz ekrandaki dönüm noktası birçok yeni mobil teknolojinin de yaygınlaşması anlamına geliyor.

Geçen sene Xiaomi'nin Mi MIX ile öncülük edip bu yıl vitrinine Samsung ve Apple'ın yerleştiği çerçevesiz ekranlı telefon akımı giderek büyüyor. Kısa süre öncesine kadar yalnızca konseptlerde görebildiğimiz dizaynları teknoloji mağazalarına taşıyan teknoloji şirketleri, buna karşılık müşterilerinden kesenin ağzını açmalarını istiyor. Ancak Uzak Doğu'dan gelen haberler, tüketicileri tedirgin eden yüksek fiyatların kalıcı olmayacağını müjdeliyor. Çin'in en büyük telefon tasarımcısına göre, yakında yeni nesil mobil cihaz deneyimine çok daha uygun fiyatlara erişmek mümkün olacak.

Xiaomi, Huawei, LG, ASUS, Lenovo ve Meizu gibi akıllı telefon pazarının önde gelen üreticilerine telefon tasarlama hizmeti sağlayan Wingtech, ucuz çerçevesiz ekranlı telefon haberlerinin arkasındaki bir numaralı kaynak. Küresel mobil cihaz piyasasına hükmeden Çin endüstrisinin gizli kahramanlarından olan şirket, müşteri portföyündeki birçok üretici için 200-300 dolar bandında çerçevesiz telefon geliştiriyor ve 2018'de fiyatların ciddi oranda düşeceğini taahhüt ediyor.

Alt segmentlere inecek olan çerçevesiz ekran kullanımı, haliyle üst düzey üreticileri farklı yenilikler sunmaya zorlayacak. Yüksek fiyat etiketlerini haklı çıkaracak gerekçeler arayan Samsung ve diğerleri, yüz tarama sistemi veyahut ekran altı parmak izi okuyucusuyla "yeni nesil telefon"un standartlarını belirleyecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >