Uygun fiyatlı yeni akıllı telefon: Huawei Honor 6C Pro

Huawei Honor 6C Pro
Huawei Honor 6C Pro

En fazla telefon satışı gerçekleştiren şirketler arasında yer alan Çinli Huawei, Honor 6C Pro modelini duyurdu. Özellikle uygun fiyatıyla dikkat çeken Huawei Honor 6C Pro'nun tüm özellikleri ve fiyatı haberimizde.

Samsung ve Apple ardından en fazla akıllı telefon satan şirketler listesinde üçüncü sırada yer alan Huawei, giriş seviyesine konumlandırdığı Honor 6C Pro modelini tanıttı. Avrupa'ya özel olarak tasarlanan yeni akıllı telefonun en önemli çıkış noktası ise fiyat. Yeni model, bu anlamda uygun fiyatlı yeni bir Android telefon satın almak isteyenlerin değerlendirebileceği düzeyde.

Huawei Honor 6C Pro'nun arkasında 12 MP'lik kamera ve flaşa ek olarak bir de parmak izi okuyucu yer alıyor.
Huawei Honor 6C Pro'nun arkasında 12 MP'lik kamera ve flaşa ek olarak bir de parmak izi okuyucu yer alıyor.

Huawei Honor 6C özellikleri

Metal gövde sayesinde hayli sağlam bir duruşa sahip olan yeni telefonda ekran / çerçeve oranı da yeterli düzeyde. Zira Huawei'nin artık giriş seviyesi modellerde dahi ekran / çerçeve oranına fazlasıyla dikkat ettiği ortada. Evet; tepe seviyesindeki modellerle kıyaslandığında bu oran epey düşük. Ancak yine kendi sınıfındadeğerlendirildiğinde bu alanda da başarılı olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknik kısma geçildiğinde ise öncelikle 5 inç'lik ekranda 720 x 1280 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturulabildiğini belirtmek gerekiyor. Öte yandan eskiden giriş - orta seviye modellerde fazlasıyla karşımıza çıkan MediaTek MT6750 yonga seti, bu kez Huawei'nin giriş modeli Honor 6C Pro'da da kullanılmış durumda. Toplamda 8 Cortex-A53 çekirdeğinin yer aldığı telefonda 3 GB RAM ve bdepolama birimi bulunuyor. Elbette microSD kart yardımıyla kapasiteyi artırabilmek mümkün. 13 MP'lik arka kamera, 3050 mAh kapasitede batarya, arkaya konumlandırılmış parmak izi okuyucu ve USB Type-C kablolu bağlantı arabirimi de detaylar arasında yer alıyor.

Huawei Honor 6c fiyatı

5 inç'lik ekranda 720 x 1280 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturulabiliyor. Ekran / çerçeve oranı da gayet makul seviyelerde.
5 inç'lik ekranda 720 x 1280 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturulabiliyor. Ekran / çerçeve oranı da gayet makul seviyelerde.

Tahmin edilebileceği üzere Huawei'nin giriş seviyesi bu modelinde Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi sunuluyor. İlerleyen dönemlerde cihaz için Android 8.0 Oreo'nun çıkıp çıkmayacağı ise belli değil. Ayrıca Huawei'nin kendi kullanıcı arayüzü EMUI de yüklü olarak geliyor. Telefonun Avrupa için belirlenen fiyat etiketi ise 170 euro.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >