Uzmanlardan uyarı: Telefonu yavaşlayanlar tehlike altında!

Uzmanlardan uyarı: Telefonu yavaşlayanlar tehlike altında! ​

‘Telefonum çok yavaşladı’, ‘şarjım çok hızlı tükeniyor’ şeklinde şikayetleri olanların dikkatli olmaları konusunda uzmanlar uyardı. Kripto para madenciliğinin yaygınlaşması ile birlikte ortaya çıkan bu soruna dair tüm detaylara haberimizde yer verdik. İşte sorunun kaynağı ve bu durumdan kurtulmanın yolu.

Kripto para piyasasının gelişmesi bazı olumsuz durumların yaşanmasına neden oldu. Madencilik denilen kripto para üretme işlemi işlemciler ve ekran kartları aracılığı ile yapılıyor. Kripto para madencileri de ucuz yoldan işlemci ve ekran kartlarına ulaşmak için her yolu deniyor. Son dönemde madencilik sistemi kurmak yerine bazı kötü niyetli hackerlar diğer insanların bilgisayarını ve akıllı telefonlarına sızarak bunları birer kripto maden ocağı haline dönüştürmeye başladı.

‘Telefonu yavaşlayanlar risk altında olabilir’

Cihazlarda yer alan CPU ve CPU’ları yani işlemci ve ekran kartlarının tam performans çalışmasına neden olan madencilik işlemi, son dönemde bilgisayar ve telefon kullanıcılarının cihazımda aşırı yavaşlama var şikayetlerinin artmasına neden oldu. Özellikle mobil cihaz kullanıcıları “telefonda aşırı yavaşlama var”, 'telefonum aşırı ısınmaya başladı' ve 'telefonumun şarjı çok hızlı bitiyor' şeklinde şikayetler de bulunmaya başladı. Cihazların işlemcilerinin tam performans çalışmasına neden olan bu virüsler kullanıcının işlem yapmasını engelliyor. Haliyle kullanıcılarda bu sorunlarla karşılaşmaya başlıyor.

Özellikle birçok eski iPhone modeli için ısınma problemleri sıklıkla dile getiriliyordu.
Özellikle birçok eski iPhone modeli için ısınma problemleri sıklıkla dile getiriliyordu.

Bu virüsler nasıl bulaşıyor?

Kötü niyetli hackerler insanların akıllı telefonlarına ulaşabilmek için en çok indirilen mobil oyunları tercih ediyor. Oyunun içerisine saklanan virüs sayesinde hackerlar kişinin akıllı telefonundan kolaylıkla Kripto madencilik yapabiliyor. Buna örnek olarak Google Play’den milyonlarca kez indirilen Bug Swasher isimli oyun örnek gösterilebilir. Bu oyun sayesinde kötü niyetli hackerlar kripto madencilik için milyonlarca kişinin akıllı telefonuna kolayca erişim izni elde etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >