Volkswagen ve Google yeni nesil otomobil teknolojileri üzerine işbirliği yapıyor

Volkswagen elektrikli konsept
Volkswagen elektrikli konsept

Volkswagen, yeni nesil otomobil, batarya ve otopilot teknolojileri geliştirmek için Google'ın kuantum bilgisayar imkanlarından istifade edecek.

Alman otomotiv devi Volkswagen, yeni nesil otomobil teknolojileri geliştirmeye yönelik önemli işbirliğine imza attı. Yakın gelecekte piyasaya süreceği elektrikli araçları için yeni batarya teknolojileri, otopilot ve trafik optimizasyon sistemleri geliştiren şirket, ar-ge sürecinde Google'ın kuantum bilgisayar laboratuvarını kullanacak.

Kuantum bilgisayarların ilk destekçilerinden biri olan Google, daha önce yapay zeka ve makine öğrenme uygulamalarına açtığı laboratuvarını bu defa Volkswagen'in kullanımına sunacak. İleri hesaplama imkanları, otomobil üreticisine yeni batarya teknolojileri için farklı materyaller test etme ve otopilot alanında daha gelişmiş sistemler kurma fırsatı sağlayacak.

VW-Google işbirliği, lityum iyon bataryalara muhtaç vaziyetteki endüstri açısından umut verici. Kendi sektörlerinde lider iki fırmanın katı hal veya grafit batarya gibi alternatif türler üzerine yapacağı araştırmalar sayesinde yeni enerji depolama çözümleri ortaya çıkarma yolunda ciddi mesafe katedilebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >