Volkswagen'in elektrikli sedan otomobil konseptinden yeni görüntüler

I.D. Vizzion
I.D. Vizzion

I.D. serisi altında yeni nesil otomobilleri hakkına ipuçları taşıyan konseptler tasarlayan Volkswagen, Cenevre Oto Fuarı'na getireceği sedan konsepti I.D. Vizzion hakkında yeni detaylar paylaştı.

Birkaç hafta önce tanıtım faaliyetlerine başlayan I.D. Vizzion, muhtemelen Cenevre Otomobil Fuarı'nın en önemli duyurularından biri olacak. Volkswagen'in yeni nesil sedan otomobil anlayışına ışık tutan konsept, 2022'ye kadar seri üretime geçip satışa sunulmuş olacak.

Önde 101, arkada 201 beygir, toplamda 302 beygir güce sahip çift motorlu bir güç sistemi bulunacak olan I.D. Vizzion, 111 kW kapasiteli lityum iyon pille 664 kilometre yol katedebilecek.

Seri üretim versiyonu 2022'de satışa çıkacak

Sıfırdan 100 kilometre hıza 6,3 saniyede ulaşabilen VW I.D. Vizzion, beşinci seviye otonom sürüş teknolojisiyle geliyor. Sürücüye, sürücü koltuğu, direksiyon ve gösterge ekranlarına ihtiyacı ortadan kaldıran bu seviyede bir teknoloji 2030'dan önce piyasaya sürülmeye hazır olmayacak. Fakat Volkswagen şimdiden çalışmalarını büyükb bir ciddiyetle sürdürüyor.

Tasarım konusunda önemli yenilikler sunacak olan Vizzion konsepti, 2022'ye kadar seri üretime hazırlanacak ve bu sedan otomobil tasarımı tüketicinin beğenisine sunulacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >