Volvo'nun ilk elektrikli otomobili 2019'da satışa çıkacak

Volvo
Volvo

Birkaç sene içerisinde tüm araçlarını elektrikliye dönüştürmeyi planlayan Volvo, hatcback türünde olacak ilk elektrikli otomobilini 2019'da piyasaya sürecek.

Geçtiğimiz yıl elektrikli otomobil dönüşümü adına önemli yatırımlara imza atan Volvo, 2019'dan itibaren sadece tam elektrikli ya da hibrit araç piyasaya süreceğini açıklamıştı. Bu hedefine ulaşmak için büyük çaba sarf eden şirketin ilk tam elektrikli çözümünü ne zaman tüketiciyle buluşturacağı açıklandı.

Concept 40.2 adıyla iki yıl önce tanıtılan bir tasarımdan ilham alınarak geliştirilen Volvo'nun ilk elektrikli otomobili, hatchback olarak satışa sunulup 500 kilometreye kadar menzil vaat edecek. İsveçli otomotiv devinin kendi geliştirdiği CMA platformunu kullanacak olan elektrikli otomobil, oldukça geniş bir fiyat aralığında satılacak.

Modüler batarya sistemi sayesinde birden fazla menzil kapasitesi ve farklı elektrik motoru seçenekleriyle gelecek olan ilk Volvo elektriklisi 2019'da satışa sunulacak. Onu çok geçmeden XC40 ve V40 modellerinin elektrikli versiyonları izleyecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >