#WeAreMaduro etiketiyle en çok paylaşım yapan ülke Türkiye!

WeAreMaduro
WeAreMaduro

Türkiye, Venezuela konusunda epey hassas davranıyor. Twitter'da başlatılan WeAreMaduro etiketiyle her dakika yüzlerce farklı paylaşım yapılıyor.

Dünyanın en çok petrol rezervine sahip ülkeleri arasında yer alan Venezuela, aslında birçok farklı büyük gücün hedefi konumunda. Bunlar arasında Amerika Birleşik Devletleri de var. Venezuela'yı kontrol altına almak için çalışmalar yapan ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'yu görevinden etmek için çaba sarf ediyor.

WeAreMaduro etiketiyle yapılan paylaşımlar her geçen dakika artıyor.
WeAreMaduro etiketiyle yapılan paylaşımlar her geçen dakika artıyor.

En duyarlı ülkelerden biri Türkiye!

Donald Trump'ın yaptığı açıklamalar sonrasında Facebook ve Instagram gibi dev sosyal ağlar da atağa kalktı. Maduro'nun sosyal medya hesaplarındaki onay rozetini kalkmasıyla birlikte Twitter'da protestolar da başlatıldı.

#WeAreMaduro etiketiyle dünya genelinde birçok farklı ülkeden tweet atılıyor. Ancak bunlar arasında Türkiye'nin birçok farklı şehrinden atılan tweet'ler, dünya genelindeki yoğunluğu önemli ölçüde değiştiriyor. Yani aslına bakılırsa Türkiye'nin bu konu hakkında ne kadar hassas olduğunu gösteriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >