WhatsApp'a "Hikayeler" özelliği geldi!

whatsapp hikayeler
whatsapp hikayeler

Instagram, Facebook ve Snapchat'in ardından WhatsApp'a da "Hikayeler" özelliği geldi. Artık anlık fotoğraf ve video paylaşımı yapılabilecek.

Birkaç hafta önce WhatsApp'ın Snapchat ve Instagram'da olduğu gibi "Hikayeler" özelliği kazanacağı ortaya çıkmıştı. Yeni güncellemenin sürüm notlarında ortaya çıkan bilgiler sonunda netleşti: Artık WhatsApp'tan da anlık hikayeler paylaşılabilecek.
WhatsApp'a "Hikayeler" özelliği geliyor!
Konuyla ilgili tüm detayları kendi web sayfası üzerinden paylaşan WhatsApp, güncellemenin yakın zamanda kademeli bir şekilde dağıtılmaya başlanacağını vurguladı. Bu sistem kısaca arkadaşlarla anlık paylaşımlar yapılmasını sağlayacak ve etkileşimi çok önemli bir oranda artıracak.
Elbette en önemli ayrıntılardan biri de diğer sosyal mecralarda olduğu gibi içeriklerin 24 saat içerisinde otomatik olarak siliniyor olması. Böylece hikaye olarak paylaşılan fotoğraf ve videolar tam olarak bir gün sonra ortadan kalkıyor. Bu da insanları daha fazla anlık paylaşım yapmaya itiyor.

WhatsApp hikayeleri de Uçtan Uca Şifreleme sisteminin kanatları altında. Yani güvenlik konusunda ek önlem alındığı ve içeriklerin üçüncü kişilerle kesinlikle paylaşılmayacağı bilgisi veriliyor.

WhatsApp artık anlık mesajlaşmanın yanı sıra sosyal olma yolunda ilerliyor. Hatta önümüzdeki süreçte yanlış kişiye gönderilen mesajları silme ya da benzeri ek özelliklerin de uygulamaya dahil edileceği konuşuluyor. Facebook'un WhatsApp sayesinde elinde tuttuğu 1.2 milyarlık dev kitlenin yenilikleri hızlı benimsemesi de şirketin bu tarz adımları kolay atmasını sağlıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >