WhatsApp'a sıra dışı gece modu özelliği geliyor

​WhatsApp'a sıra dışı gece modu özelliği geliyor
​WhatsApp'a sıra dışı gece modu özelliği geliyor

Gece modu özelliği sonunda WhatsApp'a da geliyor ancak bu bildiğimiz gece modu özelliğinden değil. İşte ayrıntılar...

2014 yılında Facebook tarafından 21 milyar dolarla satın alınan mesajlaşma uygulaması olan , 1,2 milyar üyesinin eğlenmesi için yeni bir özellik ekleyecek. Uygulamanın çeviri sayfasında kelimesinin görünmüş olması, WhatsApp'a bir çeşit 'Gece Modu' özelliğinin ekleneceği söylentilerinin ortaya atılmasına sebep oldu. Ancak bu, geceleri gözlerinizi zorlamayacak bir kullanıcı arayüzü oluşturmak için beyaz arka planda siyah metni tersine çeviren klasik Gece Modu değil. Tamamen başka bir şey.

WhatsApp'ın Gece Modu, düşük ışık koşullarında çekilen fotoğrafların kalitesini artırmak için kameranın kullanıcı arayüzü ile birlikte çalışması olacak. Bu yeni düğme de görüntülü arama özelliğine eklenebilir. Bu özellik ilk olarak iPhone'a eklenecek gibi görünüyor. Sonrasında ise Android platformunda yayınlanacak.

WhatsApp kamera arayüzü oldukça basit. Video filtrelerinden yoksun, yakınlaştırma ve uzaklaştırma seçeneği sunuyor, LED flaşını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için bir anahtar ve arkadan bakan kameradan önden bakan bir kameraya geçme özelliği geliyor. Eğer bu Gece Modu hayata geçerse, WhatsApp mevcut ışık miktarından bağımsız olarak fotoğraf çekmeyi seven kişiler tarafından da talep görebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >