WhatsApp'ta gönderilen mesajları geri alma dönemi başladı

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp'a gelen yeni güncelleme sayesinde gönderilen mesajlar beş dakika içinde karşı taraf okumadan silinebiliyor.

Aylık aktif kullanıcı sayısı 1.2 milyarı aşan WhatsApp, yayınlanan her güncellemeyle yeni yetenekler kazanmaya devam ediyor. Hatta bu kapsamda uygulamaya geçtiğimiz hafta "dosya formatı farketmeksizin paylaşım yapabilme" özelliği de getirildi. Bu sayede kullanıcılar artık uzantı sınırlaması olmadan paylaşım yapabilir hale geldi. Son olarak, kısa süre önce WhatsApp blog'undan neticesinde platforma gönderilen mesajların geri alınabileceği açıklandı.

Birkaç ay içinde test aşamasındaki bazı kişiler için aktif edilen bu özellik sonunda herkes tarafından kullanılabilir hale geliyor. Böylece artık yanlış kişiye gönderilen mesajların arkasından üzülmeye gerek kalmıyor. Zira yanlışlıkla gönderilen tüm mesajlar "geri alma" özelliği sayesinde silinebiliyor. Ancak bu noktada tek bir prosedür var; beş dakika sınırlaması. Beş dakikadan daha uzun süre silinmeyen mesajlar sohbette otomatik olarak kalıyor. Yani gönderilen mesajları beşdakikadan sonra mesajları silmek mümkün olmuyor. Hatta işlem gerçekleştirildiğinde ufak bir "mesaj geri alındı" bildirimi de geliyor.

WhatsApp blog'undan da beklenen açıklama yapıldı. Bu kısımda
WhatsApp blog'undan da beklenen açıklama yapıldı. Bu kısımda

Konuya ilişkin belirtilen notlar ise şu şekilde:

  • - Özelliğini kullanabilmek için WhatsApp'ın en güncel sürümünü yüklemek gerekiyor.
  • - Mesajın gönderildiği kişide WhatsApp'ın son sürümü yoksa "geri al" özelliği kullanılamıyor.
  • - Mesajlar yalnızca ilk beş dakikada geri alınabiliyor.
  • - Alıcılar mesaj geri alınmadan önce mesajı görebiliyor.

Burada en önemli husus dördüncü madde, yani "alıcılar mesaj geri alınmadan önce mesajı görebiliyor." Dolayısıyla yanlış gönderilen mesajın kullanıcı tarafından fark edilip hemen silinmesi gerekiyor; aksi takdirde alıcı mesajı görüntüleyebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >