WhatsApp'ta hesap bilgileri nasıl talep edilir?

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp'ın Android versiyonuna gelen güncelleme sayesinde kullanıcılar hesap bilgilerini ve ayarlarını rapor olarak talep edebiliyor. Detaylar haberimizde:

WhatsApp, Android için yayınlanan 2.18.61 sürümüyle yepyeni birözelliği daha devreye sokuyor. Malum, 'veri gizliliği' internette son dönemlerde en fazla konuşulan konulardan biri. Uygulama güncellemesi de tam olarak bunu kapsıyor. Yeni sürümle birlikte kullanıcılar hesap bilgi ve ayarlara dair detaylı bir rapor hazırlayabiliyor. Peki ama bu işlem nasıl gerçekleştiriliyor?

WhatsApp'taki bu rapor en geç üç gün içinde uygulama üzerinden bildirim şeklinde size gönderiliyor. Akabinde dosya HTML formatında indirilebiliyor.
WhatsApp'taki bu rapor en geç üç gün içinde uygulama üzerinden bildirim şeklinde size gönderiliyor. Akabinde dosya HTML formatında indirilebiliyor.

WhatsApp'ta hesap bilgileri nasıl indirilir?

Bu seçeneğe ulaşabilmek için öncelikle WhatsApp'ta Ayarlar > Hesap > Hesap Bilgilerini Talep Et > Rapor Talep Et adımlarını izlemek gerekiyor. Adım adım bu yöntem izlendiğinde zaten otomatik olarak ekranda "Talep Gönderildi" ifadesi yer alıyor. Bu noktada WhatsApp gerekli raporu hazırlama sürecini başlatıyor. Raporun size ulaştırılma süresi ise üç günü bulabiliyor.

Raporla ilgili işlem tamamlandığında "Hesap Bilgisi Raporunuz Hazır" şeklinde bir bildirim geliyor. Ardından raporu indirmek için yine Ayarlar > Hesap > Hesap Bilgilerini Talep Et yolunu izleyip, bu kez Raporu İndir düğmesine tıklamak gerekiyor. Raporu kaydettikten sonra HTML dosyasını web tarayıcıyla açıp görüntüleyebilmek mümkün oluyor. Hepsi bu kadar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >