WhatsApp'ta mesajlar nasıl sesli okutulur?

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp'a gelen yeni güncelleştirme, kişisel asistan Siri'yi devreye sokuyor ve mesajların sesli olarak okunmasını sağlıyor.

Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, birkaç gün önce yayınlanan güncelleştirmeyle yepyeni özellikler kazandı. iPhone'lara özel olarak sunulan WhatsApp 2.17.20 sürüm numaralı güncelleme, Siri'nin çok daha geniş kapsamlı kullanılarak gelen bildirimleri sesli şekilde okumasını sağlıyor.

Bu sistemi kullanabilmek için öncelikle mobil işletim sisteminin güncel olması şart. Dolayısıyla Apple'ın iOS cephesinde şu an en güncel versiyonu olan iOS 10.3.1'in telefonlara kurulması gerekiyor. Benzer bir işlem WhatsApp uygulaması için de geçerli. İşletim sistemi ve uygulama güncellendiğinde otomatik olarak bu özellik kullanılabilir hale geliyor. Yani yeni sürümlerle birlikte WhatsApp bildirimlerini iPhone'a sesli bir şekilde okutabilmek mümkün.

Son istatistiklere göre WhatsApp'tan her gün gönderilen ortalama mesaj sayısı 60 milyar.
Son istatistiklere göre WhatsApp'tan her gün gönderilen ortalama mesaj sayısı 60 milyar.

İşlemi gerçekleştirmek için WhatsApp'tan bildirim geldiğinde Siri'yi açıp, "WhatsApp bildirimlerini oku" komutunu vermek yeterli. Akabinde WhatsApp üzerinden gelen bildirimler kişi ismi ve mesaj şeklinde okunuyor. Yani bu sayede doğrudan telefona odaklanmadan sesli komut yardımıyla mesajlar hakkında bilgi alabilmek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >