Xiaomi telefonların resmî garantisi nasıl anlaşılır?

Xiaomi Türkiye
Xiaomi Türkiye

Kısa süre önce Türkiye'deki resmî distribütörünü EVOFONE olarak açıklayan Xiaomi, garanti sisteminde ise GENPA'yı tercih ediyor. Peki ama Xiaomi telefonların resmî garantisi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Birkaç gün önce düzenlenen basın toplantısıyla birlikte Xiaomi'nin ülkemizdeki yetkili tek distribütörünün EVOFONE olduğu açıklandı. Türkiye'de son yıllarda fiyat / performans segmentinde hayli ilgi çeken Xiaomi, bu hamleyle birlikte daha da güçlenmeyi hedefliyor. Ancak bu noktada kullanıcıların aklında çeşitli soru işaretleri beliriyor. Bunlardan biri Xiaomi akıllı telefonların resmî garantisinin nasıl anlaşılacağı...

gzt

Teknik servis hizmetini GENPA veriyor

Ülkemizde garanti konusunda GENPA ile anlaşmaya varan Xiaomi, resmî garantiyi sorgulamak için aslında müşterilerine çeşitli yöntemler sunuyor.

Ürünlerin kutusu dışında yer alan Xiaomi ve EVOFON etiketi aslında ilk seçenek olarak listelenebilir. Bu etiket üzerinde 'Xiaomi Türkiye Garantili EVOFON' notu yer alıyor. Bu çıkartma sökülüp kutu açıldığında ise GENPA garantisini gösteren bir garanti belgesi ve teknik servis bilgilendirme kağıdı geliyor. Bunlar da aslında Xiaomi cihazların doğrudan Türkiye garantili olduğunu ifade ediyor.

Dolayısıyla ülkemizde Xiaomi akıllıtelefon alacak olan kişilerin bu kısma dikkat etmesi gerekiyor. Böylece cihazın garanti sistemini kontrol edebilmek mümkün hale geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >