Xiaomi’den performans harikası, bütçe dostu akıllı telefon

​Xiaomi’den performans harikası, bütçe dostu akıllı telefon
​Xiaomi’den performans harikası, bütçe dostu akıllı telefon

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, fiyat/performans oranı ‘inanılmaz’ olarak yorumlanan, bir akıllı telefondan beklenebilecek birçok özelliğe sahip yeni cihazı Pocophone F1’i resmen duyurdu. İşte uzunca bir zamandır merak edilen Xiaomi Pocophone F1’in özellikleri ve fiyatı…

Çin’in en büyük akıllı telefon üreticileri arasında gösterilen Xiaomi, birçok farklı modelinde ‘temel motivasyon’ olarak belirlediği fiyat/performans oranını yeni modelinde de sergilemek konusunda iddialı. 300 dolarlık başlangıç fiyatı ve amiral gemilerine yakın performans özellikleriyle ilgi çeken Pocophone F1, piyasada ciddi bir etki oluşturacak gibi duruyor. Snapdragon 845 yonga setiyle gelmesiyle de şaşırtan cihaz, 6.18 inç(2246 x 1080 piksel) çentikli ekranıyla geliyor. Parmak izi okuma ve yüz tanıma özelliklerine de sahip olan Pocophone F1, yeterlilik noktasında oldukça başarılı.

Pocophone F1, Xiaomi'nin önemli bir prestij hamlesi olarak değerlendiriliyor.
Pocophone F1, Xiaomi'nin önemli bir prestij hamlesi olarak değerlendiriliyor.

29 Ağustos'ta geliyor!

Pocophone F1, başarılı ekran özellikleri ve parmak, yüz tanıma fonksiyonlarının dışında kamerasıyla da alaka topluyor. Pocophone F1’in 12 ve 5 megapiksell değerinde iki adet gelişmiş kamerası bulunuyor. Cihazın ön tarafında ise 20 MP selfie kamerası güzel fotoğraflar yakalamak için bekler durumda. 4.000 mAh değerindeki bataryasıyla ‘yarı yolda bırakmamak’ noktasında da iddialı olan Pocophone F1, OnePlus 6 başta olmak üzere çok sayıda modelin önünde yer alıyor. Pocophone F1’in 6 GB RAM/ 64 GB depolama alanına sahip olan versiyonu 300 dolar iken 6 GB/128 GB versiyonu 344 dolar değerinde. 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip sürümü ise 415 dolarlık fiyat etiketini taşıyor. Cihaz, 29 Ağustos’ta kullanıcılarla buluşacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >