Yahoo, 'güvenlik ihlali' sebebiyle mağdur olanlara tazminat ödeyecek

Yahoo
Yahoo

Yahoo, güvenlik ihlalleri sebebiyle toplamda 3 milyar hesabın etkilenmesi sebebiyle önemli bir açıklama yaptı. Mağdurlara toplamda 50 milyon dolar ödemeyi kabul eden şirket, ek çözümlerle durumu toparlamayı hedefliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Facebook, Twitter, Google ve Microsoft gibi dev isimler erişimi kısıtlayan ya da kullanıcıverilerini ele geçiren siber saldırılarla sık sık gündeme geliyorlar. Buna ek olarak aslında bazı durumlarda şirketler de çeşitli güvenlik ihlalleri gerçekleştirebiliyor. Bunun son örneğinde ise başrolde Yahoo yer alıyor.

Güvenlik ihlalleri sebebiyle Yahoo kullanan 3 milyar kullanıcının verileri ele geçirilmişti.
Güvenlik ihlalleri sebebiyle Yahoo kullanan 3 milyar kullanıcının verileri ele geçirilmişti.

3 milyar hesap etkilendi

Şirket, toplamda 3 milyar e-posta hesabının etkilendiği belirtilen güvenlik ihlaliyle alakalı önemli bir açıklama yaptı. Hem ABD hem de İsrail'deki 200 milyon mağdura toplamda 50 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul eden Yahoo, konuyla alakalı olarak ek hizmetler de sunmaya hazırlanıyor.

Söz şu anda Kaliforniya Kuzey Bölgesi Hakimi Luck Koh'ta.
Söz şu anda Kaliforniya Kuzey Bölgesi Hakimi Luck Koh'ta.

Ek hizmetler de sunacak

Avukat masraflarının tam olarak karşılanmasının yanında ABD'deki kullanıcılar için AllClear aracılığıyla iki yıl boyunca ücretsizkredi izleme imkanı da sunuluyor. Ayrıca bu hizmetin 350 dolar civarında bir fiyatlandırmaya sahip olduğu da belirtilenler arasında.

Son olarak Yahoo'nun bu açıklamasından sonra Kaliforniya Kuzey Bölgesi Hakimi Luck Koh, konuyu onaylaması gerekiyor. Dolayısıyla hem tazminat hem de diğer ek hizmetlerin Kasım'da netleşmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Kısaca konuyu özetlemek gerekirse Yahoo geçen sene açıklama yapmış ve toplamda 3 milyarı bulan kullanıcı verilerinin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirdiğini duyurmuştu. Bu durum sosyal medyada büyük ses getirmiş, saldırıları yapan kişilerin devlet destekli kişiler olabileceğinden bahsedilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >