Yandex, bayramda yola çıkacaklar için saat önerisinde bulundu

Yandex Navigasyon
Yandex Navigasyon

Yandex Navigasyon, önceki bayramların trafik istatistiklerini alarak ortaya bir takvim çıkardı. İşte yola çıkmak için belirlenen ideal saatler.

Yandex Navigasyon başta İstanbul’da araç kullananlar olmak üzere birçok yerde verdiği kaliteli hizmetle hemen herkes tarafından sevilen bir uygulama oldu. Son dönemlerde getirdiği birçok yenilikle de uygulamanın pratikliğini artırıldı.

Milyonlarca kullanıcısı olan Yandex Navigasyon, bayram trafiğine de çözüm için kolları sıvadı. Uygulama daha önceki bayram trafiklerini ve yapılan aramalardan yola çıkarak Ramazan Bayramı için yeni rota ve saat listesi çıkardı. Ortaya çıkarılan saatlerin daha önceki bayramlarda genellikle trafiğin rahatladığı saatler olduğu açıklandı.

Son üç yılın analizine göre bayram tatiline en fazla Cuma gününün öğle saatlerinde çıkılıyor. Bunun için İstanbul trafiği yoğunluğunun 13:00’da başladığı 19.00’da yoğunluğun zirve yaptığı görüldü. Trafik bu saatten sonra düşüş göstererek 21:00 civarında yeşile dönüyor.

Avrupa Yakası’ndan Anadolu’ya geçişlerde trafiğin en yoğun olduğu yer Mahmutbey Gişeler oluyor. Yandex Navigasyon’un trafik analizine göre yola çıkmak için en uygun saat 21:00.

Son 3 yıla bakarak böyle bir açıklama yapan Yandex, İstanbul’dan yola çıkmak isteyen kullanıcılara akşam saat 21:00 ile sabah 10:00 arası hareket etmeyi önerdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >