Yeni Apple Watch'un gizem perdesi aralanıyor

Apple Watch 3
Apple Watch 3

Herhangi bir iPhone bağlantısına ihtiyaç duymayacak olan yeni nesil Apple Watch'un özellikleri belli olmaya devam ediyor. Son olarak tanıtımın Eylül'de gerçekleşeceği de kesinleşti.

Geçtiğimiz haftalarda, yeni nesil Apple Watch'un iPhone bağlantısı olmadan çalışabileceği ve artık bağımsızlığını ilan edeceği ortaya çıkmıştı. Konuya ilişkin detaylar netleşmeye başlıyor. Son olarak, Apple Watch 3'ün iPhone 7s ve iPhone 8 ile birlikte tanıtılacağı da kesinleşti.

Yeni Apple Watch, bu hamleyle internet bağlantısı ve diğer detaylar için kaynak cihaza ihtiyaç duymayacak. Konuya ilişkin yapılan araştırmalar ise Apple'un Watch 3 ile önemli bir satış başarısı elde edebileceği yönünde.

Apple Watch 3'ün en önemli özelliği elbette LTE bağlantısını doğrudan kendisi sağlayacak olması.
Apple Watch 3'ün en önemli özelliği elbette LTE bağlantısını doğrudan kendisi sağlayacak olması.

İlk akıllı saatlerden bu yana üretim için Quanta Computer'ı seçen Apple, bu yeni modelde de aynı sistemi devam ettirecek gibi görünüyor. Eski versiyona oranla çok büyük tasarımsal değişiklikler içermeyecek olan yeni Apple Watch'un asıl güncellemeyi teknik tarafta (özellikle batarya kapasitesinin artırılması) gerçekleştireceği öngörülüyor. Daha da önemlisi ise yazılım güncellemesiyle birlikte Apple Watch'un yepyeni özellikler kazanacak olması. Şimdilik tüm detaylara hakim olabilmek için birkaç hafta sonra gerçekleşecek tanıtım etkinliğini beklemek şart.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >