Yeni bir e-posta sızdı: Elon Musk'ın onayı olmadan Tesla'da işe başlamak imkansız!

Elon Musk
Elon Musk

Son dönemlerde Tesla'dan çıkarılan çok fazla kişi var. Bir senedir iş gücü kaybı yaşayan şirket artık yeni önlemler alacak gibi görünüyor. Sızan yeni e-posta ise Elon Musk'ın artık tüm yeni çalışanları Tesla işe alım sürecinde onaylaması gerektiğini gösteriyor. Ayrıntılar haberimizde:

Elon Musk işe alım konusunda epey hassas davranıyor. Hatta Şubat'ta işe yeni başlayan kişilere gönderilen bir e-postada çalışanların Elon Musk tarafından tek tek onaylandığı belirtiliyor. Daha doğrusu ElonMusk'ın onayı olmadan Tesla'da işe başlamak mümkün değil. Ayrıca şirketin işe alım sürecinin eskiye oranla daha yüksekstandartlara oturtulduğu öne sürülüyor.

gzt

Elon Musk'ın onayı şart!

Sızdırılan e-postada, 'iş dünyasında saygınlığın artmasına yardımcı olmak için talep ve teklifler konusunda daha sıkı bir süreç oluşturacağız' açıklaması yer alıyor.

Tesla, geçen sene pek çok işten çıkarma konusuyla gündeme geldi. Hatta Haziran'da %9 bir iş gücü kaybı yaşadı. Ardından Ocak'ta da %7'lik bir düş yaşandı. Mart'ta da benzer şekilde şirketten çıkarılan çalışanlarla %8 oranında bir iş gücü kaybı oluştu. Fakat Tesla ve ElonMusk bundan sonra işe alım sürecinde çok daha titiz davranacak gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >