Yeni iPhone’ların en büyük batarya düşmanı: YouTube

YouTube batarya yemeye devam ediyor.
YouTube batarya yemeye devam ediyor.

Apple’ın son ürünleri çok sayıda problem ya da tersliğin içinde en çok batarya sorunlarıyla karşı karşıya gelecek gibi duruyor. iPhone X ve iPhone 8 sahipleri, dünyanın en yoğun şekilde kullanılan uygulamalarından olan YouTube’un şarj tüketimine verdiği somut zararla sıkıntı çekmeye devam edecek gibi duruyor.

iOS 11.1 güncellemesinin gelmesi sonrası büyük bir hızla artan batarya şikayetleri iOS 11.1.1’in gelişiyle birlikte çözülmek bir yana daha ciddi seviyelere ulaştı. Özellikle iPhone X ve iPhone 8 sahipleri YouTube uygulamasının aşırı batarya tüketimine sebep olması nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dillendirmeye devam ediyor. YouTube, telefonda kullanılması durmuş durumdayken bile arka planda harcadığı pile inanılmaz bir batarya tüketimi oluşturuyor denebilir. Ayrıca iPhone X kullanıcıları, yalnızca birkaç video izledikten sonra bile %20’lik bir şarj kaybının can sıktığını ifade ediyor.

YouTube’un üreticisi Google, uygulamaya iPhone X desteğini eklemek için yeni yayınladığı güncellemenin ardından da eleştirilerin hedefi konumuna geldi. Bu güncelleme, iPhone X için YouTube’u kullanılabilir yapsa da sorunları çözebilmiş değil. Reddit’te A11 Bionic işlemcinin H265 videoları için yerel donanım hızlandırması sahipken, VP9 videoları için bu desteğin olmadığı konuşuluyor. Bu nedenle, bu videolar önemli ölçüde güç tüketimine neden oluyor. Google’ın bu probleme kısa süre içerisinde çözüm getirmesi beklenirken yeni iPhone sahiplerinin saç baş yolmaması için sürecin hızlanması gerekiyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >