Yeni nesil iPhone SE Mayıs'ta satışa çıkabilir

iPhone SE 2
iPhone SE 2

İki yıl önce duyurulan iPhone SE'nin ardından daha güçlü bir hızlı yeni bir SE modelinin tanıtılması bekleniyor. Konuyla ilgili ortaya çıkan yeni tarih Mayıs'ı işaret ediyor. İşte detaylar:

Yeni nesil iPhone SE söylentileri devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yeni telefonun iki sene önceki modele göre büyük yenilikler barındıracağı ortaya çıkmıştı. Son olarak diğer iPhone'lara göre uygun fiyatlı olacak bu ürünün Mayıs'ta satışa çıkabileceği de gündeme geldi. Henüz Apple cephesinden onaylanan bir bilgi olmasa da Avrupa Ekonomik Komisyonu'nun veri tabanındaki numaralar, yeni iPhone'un iPhone SE2 olduğunu kanıtlar nitelikte.

iPhone SE 2'nin kamera özellikleri konusunda herhangi bir bilgi yok. Ancak çizim görsellerine bakılırsa arkada kısımda tek kamera yer alması bekleniyor.
iPhone SE 2'nin kamera özellikleri konusunda herhangi bir bilgi yok. Ancak çizim görsellerine bakılırsa arkada kısımda tek kamera yer alması bekleniyor.

Daha önce yeni nesil iPad'lerde ve HomePod'da da sızan bu numaralar, cihazların satışa çıkmasından yaklaşık bir ay önce ortaya çıkıyor. Haliyle benzer durumun iPhone SE2 için de geçerli olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Peki ama yeni telefondan hangi özellikler bekleniyor?

En önemli ve köklü değişimin işlemci tarafında yaşanacağı tahmin ediliyor. Bu da aslında iki sene önce satışa çıkan iPhone SE'den çok daha hızlı ve güçlü bir telefon duyurulacağı anlamına geliyor. Çentikli bir tasarım ve Face ID yüz tarama teknolojisi de beklentiler arasında. Buna ek olarak iPhone 7 serisiyle başlayan 'kulaklık çıkışının ortadan kaldırılması' durumu aynı şekilde iPhone SE2 için de geçerli olabilir. Birkaç hafta içinde yeni bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >