Yeni tepe seviyesi Huawei P11'de çentik tasarımına geçilebilir

Huawei P10
Huawei P10

Essential Phone ve iPhone X'dan sonra popüler hale gelen "ekranda çentik tasarımı", Çinli üretici Huawei'nin de dikkatini çekmiş durumda. Tamamen çerçevesiz ve yüksek ekran / çerçeve oranına sahip modeller üretmeyi hedefleyen şirket, P11'de bu sisteme geçiş yapabilir.

Huawei, Leica imzası taşıyan özel kameralı akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekliyor. Geçen sene Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıtılan P10'un devamı niteliğindeki P11 (PCE) modelinde arka bölümde üç farklı kameranın yer alması bekleniyor.

Çinli akıllı telefon üreticisinin hedefi, üç kamerayla toplamda 40 MP çözünürlük sunmak. Üstelik bu lensler sayesinde 5X hibrit yakınlaştırma yapılması da bekleniyor. Bu sayede çözünürlükte herhangi bir kayıp olmadan fotoğraf veya videolara ekstra yakınlaştırma yapılabiliyor. Arka taraftaki bu üç kameraya ek olarak önde ise 24 MP'lik bir selfie kamerasından bahsediliyor. Tepe seviyesi yeni telefonla ilgili farklı bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Geçen sene duyurulan P10 modelinde 5.7 inç'lik bir ekrana yer verilmişti. Yeni tepe seviyesinde daha büyük bir ekran sunulabilir.
Geçen sene duyurulan P10 modelinde 5.7 inç'lik bir ekrana yer verilmişti. Yeni tepe seviyesinde daha büyük bir ekran sunulabilir.

Huawei de çentikli telefonlar üretmeye başlıyor!

Huawei'nin, P11 ile birlikte iPhone X'daki gibi çentiğe yer vereceği konuşuluyor. Yani böylece çok fazla eleştirilen çentik aslında birçok akıllı telefon üreticisinin standardı haline geliyor. Tamamen çerçevesiz ekrana geçiş yapmak isteyen üretici, çözümü bu şekilde çentikli bir ekran tasarlamaktan yana buluyor.

Teknik taraftaki en önemli ayrıntılardan biri ise Kirin 970 yongası. Bu yongada 4+4 yapısında çalışan toplamda 8 çekirdekli işlemci bulunuyor. İlk 4 çekirdek (Cortex-A73) performans tarafına odaklanıp 2.4 GHz'de görev yaparken, diğer 4 çekirdek ise (Cortex-A53) 1.8 GHz'de görev alarak minimum enerji tüketimi konusuna yöneliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >