Yerli otomobili yapacak babayiğitler belli oldu: Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding

Yerli otomobil
Yerli otomobil

Yerli otomobilin hangi şirket veya şirketler tarafından yapacağının açıklanacağı etkinlik sonunda gerçekleşti.

Etkinlikte kürsüye çıkan Binali Yıldırım, otomotiv üretiminde Avrupa’da 5 dünyada 15.sırada olduğumuzu belirterek şunları söyledi; ''Toplam istihdamın yüzde 6’sı otomotiv sektöründen geliyor. Otomotiv sanayimizin cirosunu önümüzdeki 100 yıllık dönemde 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Akıl teri ve alın terimizle bir otomobil üretmeyi başarmış olacağız. Otomotivde güncel teknolojiyi yakalamak için her türlü adımı atacağız. 50 yıllık otomobil birikimimiz gelecek başarıların en büyük garantisi olacak.

''Güncel teknolojiyi yakalamak için her adımı atacağız''

Ülkemizin ekonomik sıçramayı gerçekleştirebilmesi için önemli gördüğümüz yerli otomobil projesinin resmen başlangıcını yapmış oluyoruz. Böylece yurt içinde ve dünya pazarında tercih edilebilen kendi ürünümüz, kendi akıl terimiz, alın terimiz bir otomobili üretmeyi inşallah kısa sürede başarmış olacağız. Bu doğrultuda otomotivde güncel teknolojiyi yakalamak için her adımı atacağız, atmaya kararlıyız.

''Yerli otomobil projesinin başlangıcını resmen yapıyoruz''

Ülkemizin ekonomik sıçramayı gerçekleştirmesi için önemli gördüğümüz yerli otomobil projesinin başlangıcını resmen yapıyoruz. Çıktığımız bu yol Türk sermayesi açısından da önemli bir dönüm noktası olacak. 15 yıldır karşılaştığımız engellere rağmen Türkiye büyümeye, rekabet gücünü artırmaya devam ediyor. Bu proje binlerce vatandaşa iş aş sağlayacak.''

''Üretilecek ilk otomobile talibim''

Binali Yıldırım'dan sonra kürsüye yerli otomobili üretecek babayiğitleri açıklamak için çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üretilecek ilk otomobile talip olduğunu belirtti.

Erdoğan ayrıca yerli otomobille alakalı şunları söyledi: ''Son yıllarda elektrikli ve sürücüsüz araçlarla sektör yeni bir gelişme gösterdi, sektörün üçüncü dönemini kaçırdık inşallah dördüncü dönemini kaçırmayacağız'' dedi.

Daha önce yapılan otomobil çalışmalarında Türkiye'nin gizli güçler tarafından engellendiğini vurgulayan Erdoğan, ''Devrim otomobilinin deposuna yakıt konmasının unutulması bu çapta bir projesinin gerçek bahanesi asla olamaz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yerli otomobili üretecek firmalar ise şöyle:

Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >