YouTube'da fazla vakit geçirenler uyarılacak

YouTube
YouTube

Google, yeni projesiyle birlikte YouTube'da fazla vakit geçirenlere belirli zaman aralıklarında uyarı göndermeye başlıyor. Güncellemeyle gelecek 'mola uyarısının' detayları haberimizde.

Google, Digital Wellbeing kapsamında yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Yeni özellik sayesinde YouTube'da çok vakit geçiren kullanıcılar zaman zaman uyarı mesajlarıyla karşılaşıyor. Yayınlanacak olan güncelleme, kullanıcıların uygulamada geçireceği süreyi yönetmesini etmesini sağlıyor.

Bu bildirimler sayesinde kullanıcıların zaman zaman YouTube içeriklerine ara vermesi hedefleniyor.
Bu bildirimler sayesinde kullanıcıların zaman zaman YouTube içeriklerine ara vermesi hedefleniyor.

Belirli zaman aralıklarında uyarı veriyor

YouTube'da hesapla birlikte giriş yapan kullanıcılar, abone oldukları kanalları öncelikli olarak görüyor ve bildirimler alıyor. Bu program kapsamında belirtilen saat aralıklarında bildirimler kolayca kapatılabiliyor. Ayrıca uzun süre video izleme durumunda kullanıcılar 15 dakika, 30 dakika, 60 dakika, 90 dakika ya da 180 dakikalık uyarılarla karşılaşabiliyor. Üstelik bu uyarılar kullanıcılar tarafından ayarlanabiliyor.

Yeni sistem, ebeveynler için de büyük önem taşıyor. Zira bu sayede basit bir yöntem sayesinde YouTube'u zaman sınırlandırmasıyla kısıtlı hale getirmek mümkün oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >