YouTube'taki 'atlanamayan reklamların' sayısı artıyor

YouTube
YouTube

YouTube'ta zaman zaman kullanıcıların karşısına çıkan 'atlanamayan reklamlar', bundan böyle çok daha fazla görünecek. Detaylar haberimizde:

Aylık aktif kullanıcı sayısı 2 milyara yaklaşan YouTube, hem masaüstü hem de mobil platformlar için yayınladığı güncellemelerle yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Platformda zaman zaman en büyük gelir kalemi olan reklam sisteminde de birtakım değişiklikler gerçekleşiyor. Bu kapsamda son olarak YouTube'taki 'atlanamayan reklamların' sayısının artacağı ortaya çıktı.

YouTube'taki 'atlanamayan reklamların' sayısı artıyor; artık kullanıcılar bu tarz çok daha fazla reklamla karşılaşacak.
YouTube'taki 'atlanamayan reklamların' sayısı artıyor; artık kullanıcılar bu tarz çok daha fazla reklamla karşılaşacak.

Atlanamayan reklamların sayısı artıyor

Yeni reklam düzenlemesiyle birlikte kanal sahipleri 5 saniyelik atlanamayan reklamları videolarına yerleştirebiliyor. Üstelik platformdaki tüm videolarda bu atlanamayan videoların sayısının eskiye oranla önemli oranda artacağı belirtiliyor.

Üstelik konuyla alakalı en önemli ayrıntılardan biri ise önceden yayınlanan videolar için de sistemin aktif edilmiş olması. Yani bu yeni güncelleme sayesinde kanal sahipleri eski videolarına da atlanamayan videoları dahil edebiliyor.

Reklam gelirlerini önemli oranda artırması beklenen bu hamlenin kanal sahiplerini de daha fazla video yüklemeye teşvik edeceği öngörülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >