Telegram hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?

Telegram hesabınızı iki yöntemle çok rahat bir şekilde kalıcı olarak silebilirsiniz.
Telegram hesabınızı iki yöntemle çok rahat bir şekilde kalıcı olarak silebilirsiniz.

Son zamanlardaki en popüler uygulamalarından biri olan Telegram’ı kalıcı olarak silmeye karar verdiyseniz birkaç adımda bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

Tamamen ücretsiz olarak kullanılan ve gizlilik sözleşmesine önem gösteren Telegram’ın kullanıcı sayısı artıyor. Bulut tabanlı bir işletim sistemine sahip olan Telegram’da kesintisiz bir mesajlaşma da söz konusudur. Peki Telegram’dan memnun kalmayanlar hesabını nasıl iptal edebilir?

Telegram hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?

Hesabınızı kalıcı olarak kapatmak için önünüzde iki yöntem bulunmaktadır. Zamanlama özelliğini kullanabilir ya da doğrudan hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

Zamanlama ile Telegram hesabı nasıl silinir?

Zamanlama özelliğini açarak bir müddet girmediğiniz Telegram hesabınızı süresi geldiğinde kalıcı olarak silebilirsiniz. Seçtiğiniz tarih aralığında kullanılmayan hesaplarınız kendini imha edecektir.

Bu işlemi gerçekleştirmek için Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Hesabımı Sil > Süreyi Seçin kısmını inceleyebilirsiniz. 1, 3, 6 ay ve 1 yıl seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Seçtiğiniz tarihe kadar hesabınıza giriş yapmadığınız durumlarda tüm sohbet geçmişleriniz ve ayarlarınız tamamen silinecektir.

Link ile Telegram hesabı nasıl kapatılır?

Telegram tarafından sunulan link ile hesabınızı zamanlama olmadan anında kalıcı olarak silebilirsiniz.

Android ve iOS Telegram hesap silme linki

  • - Sayfa üzerinden geçerli bir telefon numarası yazınız.
  • - Gelen kodu onaylayın
  • - Telegram hesabınızı kalıcı olarak silmek istediğinizi onaylayın
  • - Açılan sayfada “Evet, hesabımı silin” seçeneğini işaretleyin.

Bu aşamaların ardından Telegram hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

WhatsApp sohbetlerinize ulaşamıyor ve bu nedenle Telegram hesabınızı silip WhatsApp’a geri dönmek istiyorsanız artık buna gerek yok. WhatsApp sohbet geçmişinizi Telegram’a aktararak tüm konuşmalarınıza ulaşabilirsiniz.

Telegram hesabınızı silerseniz ne olur?

Zamanlama özelliği veya link ile hesabınızı kapattığınızda hesabınızla ilişkili tüm mesajlar ve gönderiler silinir. Gruplarda gönderdiğiniz mesajların kopyaları ise kalır. Siz hesabınızı kapatmış olsanız da gruplarda gönderdiğiniz mesajlarınız erişebilir olacaktır. Bunun önüne geçebilmek adına süreli mesajları gönderebilirsiniz.

Siz hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? Bize yorumlarda belirtebilir ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.