Tether nedir?

Tether.
Tether.

Kripto para piyasasında işlem gören ve ilk olarak 2015 yılında piyasaya sürülen Tether'i sizler için araştırdık. Tether nedir, nasıl çalışır ve madenciliği yapılır mı? İşte detaylar...

İÇİNDEKİLER

Tether block chain üzerinden işlem yapılan, ERC 20 protokolüna bağlı bir kripto para birimi olarak tanımlanmaktadır. Tether ilk olarak 2015 senesinde piyasaya sürülmüştür ve bu tarihten beri de kullanılmaktadır.

Tether, ABD dolarının sanal versiyonu olarak düşünülmektedir. Stabil bir coin olma özelliğini taşır. Yani değeri her zaman bir ABD dolarına eşittir. Şirket piyasada bulunan her bir Tether için kripto para karşılığında 1 ABD dolar olduğu iddiaa edilmektedir. Kullanıcılar sahip oldukları bakiyeler, block cahin sistemi ile transfer edebilirler. ERC 20 block chain sistemine uygun sanal cüzdanlarda güvenli bir şekilde saklama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Coin tarafından kullanıcılarına sunulan avantajlar sayesinde her geçen gün daha fazla tercih edilmiştir. Popülerliğinin de günden güne arttığı ve ileride daha fazla değer kazanacağı bilinmektedir.

Tether tarafından sunulan avantajlar nedir?

Tether avantajları başında fiyatının sabit olması gelmektedir. Karşılığında dolar cinsinden şirket kasasında para bulunmaktadır. Bu nedenle Tether pek çok yatırımcı tarafından güvenli görülmektedir. Reel para birimi düşük masraflarla transfer edilebilir. Bu çok önemli bir avantaj olarak görülmektedir. Bitcoin Block Chain sisteminde ayrılma olan Omni Layer ile daha önce desteklenen bu birim, daha sonra block chain ağırının istenileni karşılayamaması üzerine ERC 20 sistemine geçmiştir.

Tether tarafından kullanıcılarına sunulan diğer bir avantaj da, kripto para borsalarında dolar cinsinden işlem yapabilme imkanın sunulmuş olmasıdır. Doları olanlar bu bazda rahat bir şekilde işlem yapma rahatlığına sahip olurlar.

Tether madenciliği nasıl yapılır?

Tether madenciliği yapmak mümkün değildir. Çünkü Tether zaten şirketi tarafından her biri karşılığı 1 dolar olacak şekilde piyasaya sürülmektedir. Buradan şu çıkarılabilir, 1 tether 1 ABD dolarına her zaman eşit olacaktır. Tether ilk kurulduğu zaman ismi Real Coin’di. Kasım ayında 2014 senesinde ismini bu gün kullanılan Tether olarak değiştirmişlerdir.

Madencilik demişken Ethereum'a girmesek olmazdı. Ethereum madenciliği ile ilgili tüm merak edilenlere buradan ulaşabilirsiniz.

Tether nasıl saklanır?

Tether saklamak isteyen kişilerin mutlaka Ethereum destekleyen cüzdanları tercih etmesi gerekir. EHT ağında işlem yapmak için ERC 20 jetonlarının desteklendiği Ethereum cüzdanları işe yarar. Dilerseniz çevrim içi cüzdanlar tercih edebilirsiniz. Bütün cihazlardan Tether cüzdanına erişmek isterseniz de Tether’in kendisi tarafından sunulmuş olarak çevrim içi cüzdanını kullanmanız mümkündür. Tether kripto para birimi ERC 20 olan block chain üzerinden işlem yapılmasını sağlamaktadır. Kullanıcılar diledikleri zaman USDT yani Tether bakiyelerini block chain sistemini kullanarak transfer etme hakkına sahiptirler. Block Chain sistemine uygun olarak sanal cüzdanlarda muhafaza edilmeleri de mümkündür. Bu özelliği ile dijital dolar olarak adlandırıldığı da olmuştur.

Tether fon akışı nasıl sağlanır?

Tether fon akışının sağlanması için temel olarak 5 farklı adım olduğu bilinmektedir. İlk olarak bir kullanıcı Tether Limited’in banka hesabına fiat para birimini yatırmaktadır. Daha sonra kişinin Tether hesabı kredilendirilmektedir. Tether tokenları kullanıcıya verir. Kendi tokenlarını dolaşıma sokar.

Fiat para birimine eşit miktarda token verilmesi gerekir. Kullanıcılar Tether ile işlem yaparlar. Peer ro peer olarak bilinen açık kaynaklı platform üzerine aktarım yapmak mümkündür. Tether bu platformlara aktarılabildiği gibi değiştirilebilir ve depolanmaları da mümkündür. Kullanıcı daha sonra kendi para birimini kullanmak istediğinde Tether Limited’e tokenlarını geri yatırmaktadır.

Tether Limited son aşama olarak kullanıcının Tetherlarını yok etmektedir. Kullanıcın banka hesabına para birimi gönderilmektedir. Fon akışı bu 5 aşamanın sırasıyla yaşanması ile gerçekleşmektedir. Siz de Tether sahibi olarak bu akıştan faydalanabilirsiniz.