TimeCode'da haftanın filmi; From Ground Zero

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
CANLI
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • Açıklamalar kapalı, seçildi
    • Altyazı Kapalı, seçildi
      ​“From Ground Zero” Gazze'den 22 Sesle Dünya’ya Açılıyor

      “From Ground Zero” Gazze'den 22 Sesle Dünya’ya Açılıyor

      2024 yapımı From Ground Zero, aralarında belgesel, animasyon ve deneysel filmlerin de bulunduğu 22 kısa filmden oluşan bir antoloji çalışması. Yönetmenliğini Gazze’deki 22 farklı Filistinli sinemacının yaptığı bu eser; savaşın içinde çekilen, kişisel drama, umut ve direnç üzerine kurulu güçlü anlatıları barındırıyor. Projenin girişimcisi ve yapımcılarından Rashid Masharawi, genç Gazzeli sanatçılara kendi hikâyelerini anlatmaları için alan açarak; çatışma koşullarında bile sinemanın canlı kalabileceğini gösterdi.

      Dünya kamuoyunda beğeniyle karşılandı

      Film, 5 Temmuz 2024’te Amman Uluslararası Film Festivali’nde, 9 Eylül 2024’te Toronto Uluslararası Film Festivali’nde gösterildi ve Aralık 2024’te Oscar’ın En İyi Uluslararası Film kategorisi kısa listesine giren Filistin adayı oldu. Eleştirmenlerden %98 olumlu değerlendirme alan film, ortalama 8/10 puanla “evrensel beğeni” topladı. Film eleştirmenleri bu koleksiyonu "felaketin ardından sanatın mümkün ve gerekli olduğunun kanıtı" olarak nitelendirdi.

      113 dakikalık film; Gazze'de yaşanan soykırımın yıkıcı gerçeklikleri içinde sanat ve insan ruhunun direncine tanıklık ettiriyor

      Yorumunuzu yazın, tartışmaya katılın!

      YORUMLAR
      Sırala :

      Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım