USD Coin nedir?

USD Coin'in tüm merak edilenlerini sizler için hazırladık.
USD Coin'in tüm merak edilenlerini sizler için hazırladık.

Kripto paralardan olan USD Coin'i sizler için hazırladık. USD Coin nedir, nasıl çalışır ve nasıl saklanır? İşte detaylar...

İÇİNDEKİLER

USD Coin istikrarlı bir kripto para birimi olarak biliniyor. Bu para birimimin değeri 1 ABD dolarına eşittir ya da buna çok yakın bir değerde yer alır. İlk kez USD Coin Circle ve Coin Base tarafından ihraç edilmeye başlanmıştır.

Coin para platformlarının hepsinde alım ve satımının yapıldığı bilinmektedir. USDC’lerin banka hesaplarında karşılığı vardır ve birebir desteklenmektedir. Buna yönelik bağımsız denetim raporları düzenli olarak kamu bilgisine sunulmaktadır.

USDC vasıtası ile yatırımcılar kripto paraların volatilitesinden korunma imkanına sahip olmuş olurlar. USD Coin’lerin hepsi Ethereum platformunda yaratılmıştır. Ethereum uyumlu cüzdanlarda ya da diğer piyasa araçlarında USD COinlerin güvenle saklanması mümkündür.

USD Coin değeri ne kadar?

USD Coin değeri Üreticisi olan Centre tarafından fiyatını 1 Amerikan Dolarına sabitlemiştir. USDC, Amerika Birleşil Devletleri merkezli olan Circle ve Coin Base tarafından destek alan, açık kaynaklı teknoloji projesi Centre tarafından geliştirilmiştir.

USDC’nin yönetimi Centre tarafından yapılmaktadır. Piyasaya her bir USD Coin sunulduğu zaman karşılığında 1 ABD Doları sürekli izlenmekte ve denetlenmektedir. Özel bir banka hesabında tutulmaktadır. Bu sayede USD Coin rahatlıkla 1 ABD dolarına fiyat anlamında sabit olmayı başarmıştır.

İlginizi çekebilir: Bitcoin nedir?

USD Coin çalışma prensibi nasıldır?

USD Coin çalışma prensibi açık kaynaklı ve şeffaf stabildir. İtibari paranın akıllı kontratlar ile etkileşim kurmasını sağlar. Yazılım geliştiricilere ve parayı blok zinciri üzerinde kullanmak için el verişli bir yol sunması ile bilinir. Regülasyonlarla düzenlemiştir.

Lisanslı şirketler tarafından yönetilen Centre konsorsiyumu tarafından yönetilmektedir. Kripto para alım satım platformları üzerinden işlem görmektedir. Müşterini tanı ve anti kara para aklama prosedürleri ile uyumlu bir şekilde çalışmış olduğundan kullanıcılarına güven vermektedir. Centre tarafından Ethereum ağında ERC 20 akıllı kontratı olarak USD Coin blok zincirini kullanmaktadır. Ethereum akıllı kontrolarını destekleyen cüzdanlar arasında rahatlıkla transfer edilebilmektedir.

USD Coin nasıl saklanır?

USD Coin saklamak için Ethereum ağı kullanılıyor olduğundan Ethereum ağına bağlanması mümkün olan ve ERC 20 akıllı kontratlarını destekleyen cüzdanları tercih etmek yeterli olacaktır. Dilerseniz çevrim içi cüzdanlarda, dilerseniz mobilde, dilerseniz donanım cüzdanlarında USD Coin’i güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

Bazıları kağıt cüzdan oluşturduktan sonra Ethereum saklamaktadır. Ethereum blok zincirinin tamamını indirmek için kullanabileceğiniz bazı uygulamalar bulunmaktadır. Ancak ne var ki, bütün blok zincirini indirmeye çalışmak çok fazla zaman alır. Ayrıca internet kotası tükenir ve bant genişliği düşer.

Bu nedenle işlem yapmak istediğiniz zaman zincirin tamamının senkronize olmasını beklemeniz gerekir.

Blok zincirin tamamının senkronize edilmesini istemezseniz, tarayıcı eklentilerini tercih etmeniz mümkündür. Matemask ya da Brave tarayıcısının dahili web 3.0 cüzdan ile Ethereum, USD Coin ve diğer ERC 20 tabanlı kripto paralarının saklanması mümkündür.

USD Coin akıllı telefonlarda nasıl saklanır?

USD Coin akıllı telefonlarda saklanması için mobil cüzdanları kullanmak mümkündür. Kullanabileceğiniz çok sayıda farklı mobil cüzdanlar bulunmaktadır. Trust Waller, Exodus, Atomic Wallet, Coinomi bu cüzdanlar arasında ilk sırada gelmektedir.

Size göre kullanımı en kolay olan cüzdanı seçerek mobil cüzdanda USD Coin saklayabilirsiniz. Akıllı telefonlarda uygulama mağazaları üzerinden mobil cüzdanlar tamamen ücretsiz olarak indirildikten sonra kullanılabilir.

Eğer çevrim içi cüzdanları kullanmak isterseniz My Ethereum Wallet isimli en bilinen cüzdanı tercih edebilirsiniz. Cüzdan tercih ederken özel anahtarlara dikkat ettiğinizden emin olun. Anahtarların cüzdanın kurtulması için tek çözüm olduğunu aklınızdan çıkarmayın.