Dünyadaki en etkileyici botanik: Cloud Forest

Bulut Ormanı (Cloud Forest), Singapur'da Gardens by the Bay parkında bulunan kapalı bir botanik olarak karşımıza çıkıyor. Cloud Forest'da orkideler, eğrelti otları, endemik türler ve egzotik çiçekler de dahil olmak üzere çok sayıda bitki türü yer alıyor.

Buraya gelen ziyaretçiler, kendilerini adeta tropik bir ormanının içinde buluyor. Yüksek noktadan aşağı doğru inen şelale, etkileyici bir atmosfer sunuyor.

İngiliz mimarlık firması @WilkinsonEyre tarafından tasarlanan bu yapıda, doğal formlardan ilham alınıyor ve yenilikçi sürdürülebilir tasarım konseptleri kullanılıyor.
__

Cloud Forest is an indoor botanical garden in the Gardens by the Bay park in Singapore. Cloud Forest features a large number of plant species, including orchids, ferns, endemic species and exotic flowers.

Visitors who come here find themselves in a tropical forest. The waterfall cascading down from the high point offers an impressive atmosphere.

Designed by the British architecture firm @WilkinsonEyre, it draws inspiration from natural forms and utilizes innovative sustainable design concepts.