İbadethane 10: San Nicolao della Flue Klisesi

İBADETHANE 10
Mimar: Ignazio Gardella
Proje: San Nicolao della Flue Klisesi
Yıl: 1968-1970
Konum: Milano / İtalya

Yirminci yüzyılın başlarında Forlanini bölgesinin inşası, İsviçre'nin koruyucu azizi olan San Nicolao della Flüe'ye adanmış yeni bir kilisenin inşa edilmesini gerektiriyor.

Dini yapı için ilk proje 1962 yılında Zürihli mimar Fritz Metzger tarafından hazırlanıyor, ancak hayata geçirilemiyor. Nihai binanın tasarımını, mimar Ignazio Gardella ve Anna Castelli Ferrier işbirliği yaparak gerçekleştiriyor. Yeni kilise, 1968'den 1970'e kadar süren bir inşa süreciyle tamamlanıyor.

Forlanini bölgesinin merkezinde konumlanan kompleks, ana kamu binalarının gözden kaçırdığı geniş bir meydana hakim. Gerçek kilise, cadde seviyesinin üzerinde yükseltilmiş bir temel üzerinde duruyor ve cemaat, hizmet odalarını içeriyor. Kilisenin dış ve iç görünümü, açıkta kalan betonarme bir dizi kavisli portalın üzerinde yükselen yelkenli çatı ile güçlü bir şekilde karakterize ediliyor. Bu tasarım, iç mekanı üç nefli bir yapıya ayırıyor. Orta nef, yarık pencerelerden içeriye giren ışıkla vurgulanan dikey momentumun etkisiyle oldukça yüksek bir atmosfere sahip oluyor.

Tapınağın ve vaftiz yazı tipinin tasarımı, Peder Costantino Ruggeri tarafından gerçekleştiriliyor.

📸 : @stepegphotography
🎥 : @otakun.eyes