Sıra dışı mimari: Setenil de las Bodegas

Yapay zeka ile yapılmış gibi görünen bu yer nerede?

Sıra dışı mimarisi ile tanınan Setenil de las Bodegas, İspanya'nın Andalucia bölgesindeki bir kasaba olarak karşımıza çıkıyor. Derin bir nehrin üzerinde konumlanan yerleşim, uçuruma bakan kayalıkların içine inşa ediliyor. Tam da bu noktada, ziyaretçiler için binalarla kayalıkların iç içe geçtiği etkileyici bir mekan deneyimi oluşuyor. Beyaz badanalı evlerin yaygın görüldüğü kasabada, yapılar genellikle taştan yapılıyor ve ferforje korkuluk ve balkonlarla çevreleniyor.

En etkileyici noktalardan biri de kayaların aynı zamanda bir yapı malzemesi olarak işlev görmesi oluyor. Kayalıklar bazı yapılarda çatıyı oluştururken, bazılarında da duvarların bir parçası olarak kullanılıyor.

Geçmişi tarih öncesi çağlara kadar uzanan kasaba, yüzyıllar boyunca Fenikeliler, Romalılar ve Mağribiler de dahil olmak üzere çok sayıda kültüre ev sahipliği yapıyor. Günümüzde de, bu eşsiz mimariyi deneyimlemek, dolambaçlı sokaklarını ve tarihi yerlerini keşfetmek isteyenler için popüler bir turizm merkezi olmaya devam ediyor.

🎥: @delafuentecam
__

Where is this place that looks like it was built with artificial intelligence?

Setenil de las Bodegas, known for its unusual architecture, is a town in the Andalucia region of Spain. Located on a deep river, the settlement is built into the cliffs overlooking the cliff. At this point, visitors experience an impressive space where buildings and rocks are intertwined. In the town where whitewashed houses are common, the buildings are usually made of stone and surrounded by wrought iron railings and balconies.

One of the most impressive points is that the rocks also function as a building material. While rocks form the roof in some buildings, in others they are used as part of the walls.

Dating back to prehistoric times, the town has been home to many cultures over the centuries, including the Phoenicians, Romans and Moors. Today, it remains a popular tourist destination for those who want to experience its unique architecture and explore its winding streets and historic sites.