🚀 Sıkı tutunun uzaya gidiyoruz, peki yanımızda neler götürüyoruz?

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın 14 gün sonra uzaya yolculuğu başlıyor. Zorunlu olarak 14 günlük karantinaya giren Gezeravcı, karantina süresi bittikten sonra uzay yolculuğuna başlamış olacak.

ABD'nin Florida eyaletinden Ax-3 mürettebatıyla 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01:11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) hareket edecek Gezeravcı'nın karantina süreci başladı.

Gezeravcı, uzay misyonunda zorunlu kabul edilen 14 günlük karantina süreci için fırlatmanın gerçekleştirileceği Florida'da bulunuyor.
Gezeravcı, uzaya götüreceği malzemeleri karantina süresi başlamadan önce teslim ettiğini açıkladı.


Yapılan açıklamada Gezeravcı, 'Detaylı düşünülmesi, önceden planlanması ve bununla ilgili hazırlıkların tamamlanması gereken bir süreç vardı. Aylar öncesinden götürmeyi planladığım malzemeleri ilgili otoritelere teslim ettim. Tüm fiziksel ölçümleri tamamlanıp özel paketleme ve kargolama süreçlerine ilişkin hazırlıkları tamamlandıktan sonra kapsüle yüklendi. Silifkeliyim, Yörük kökeninden geliyorum. Yörük kültürüne ilişkin hazırlanmış bazı sembolleri, küçük yeğenimin ve ailemin fotoğraflarını, ilk görev yaptığım hava kuvvetlerimdeki filomun peçini ve bizi uzaya taşıyan Türk bayrağımızı götürüyorum.' dedi.