Meclis kararıyla fay hattı taşımışlardı

Deprem uzmanı dediğimiz kişilerin bilim adamı değil de birilerinin adamı olması nedeniyle bu ülkede akıl almaz şeyler yapıldı. Her ne kadar bugün çok tartışılmasa da yakın zamana kadar bakanlar kurulu kararıyla hatta belediye encümen kararıyla faylar taşınıyordu.Bu kararlara imza atanlar son aşamada siyasiler olsa da raporları hazırlayıp siyasilerin önüne koyanlar da bazıları halen etkin olan 'bilim' adamlarıydı.1998'de Adana'da bir ilçe belediyesinin meclis kararı ile deprem fay hattının yeri değiştirilmişti.Dahası ne biliyor musunuz?

1969'da Konya'nın bir belediyesinde imar planını denetleyen bir mimar, inşa edilecek yapının altında fay kırığı olduğu için binanın yerinin değiştirilmesini öneriyor.Bunun üzerine belediye meclisinden olağanüstü bir karar çıkıyor.


O muhteşem öngörülü kararla imar planının yeri değil de fay hattının yeri değiştiriliyor. 90'larda benzer haberler sık sık manşete taşınmıştı. Gel gör ki her konuda konuşan deprem uzmanları bunları asla dillendirmiyor.Yazının tamamı Gerçek Hayat'ın 1089. sayısında