Tarihte başarısız olmuş çılgın icatlar

Uçan araba, paraşüt ceket, sandalyeden uzay mekiği, Anti-Tank köpekleri ve birçok icat. Tüm zamanların en başarısız icatlarını sizler için bir araya topladık. Başarısız icatların bazıları amatör mucitlerin eserleri, bazıları ise büyük şirketleri milyonlarca dolarlık zarara sokan yeniliklerdir.
İşte bu icatlardan bazıları;
-Uçan araba-
Wright Kardeşler'in 1903'teki başarılı uçuşunun ardından, Waldo Waterman isimli Amerikalı mucit, zaman kaybetmeden uçan araba yapma girişiminde bulundu. 1930'lu ve 40'lı yıllarda süren uzun çalışmaları sonucunda Chitty Chitty Bang Bang ismini verdiği aracı sorunsuz bir şekilde üretmeyi başardı. Waterman, 6 metre uzunluğunda ve saatte 180 km hıza ulaşabilen arabası ile California'dan Ohio'ya uçmayı başardı.Başarılı olduğu testlere rağmen yaşanan teknik aksaklıklar ve uçuş yasaları nedeniyle,Chitty Chitty Bang Bang'in ticari olarak üretimine hiçbirzaman geçilemedi.
-Anti-Tank Köpekler -
2.Dünya Savaşı sırasında Sovyet Ordusu, Almanlar'ın güçlü tanklarına karşı çok zor durumda kaldılar.Bu duruma çare üretmeye çalışan Rus mühendisler ilginç bir yol denediler.
Sovyet Ordusu aç bırakılan köpeklere, yemeklerini tankların altında bulmayı öğretti.Daha sonra patlayıcı bağlanan hayvanlar savaş alanına salındılar. Ancak köpekler yemeklerini uzaktaki Alman tanklarından çok yakınlarındaki Sovyet tanklarının altında arayınca, Kızıl Ordu'nun kayıpları Naziler'den çok oldu.
-Ereksiyona çareyi hayvan testislerinde aradı-
19'uncu Yüzyıl'da, henüz testosteronun bilinmediği dönemlerde, Dr. Charles,ereksiyon sorununa çare olacağını düşündüğü, domuz ve köpek testislerinden hazırladığı bir karışımı kendisine enjekte etti. Charles, hazırladığı karışım sayesinde uzun yaşayacağını ve cinsel potansiyelinin artacağını düşünüyordu ama karışım hiçbir işe yaramadı.
-Sandalyeden uzay mekiği-
1500 lü yıllarda Çinli bir memur olan Wan Hoo, kendi tasarladığı roketli hasır sandalyeyle Ay'a ulaşmayı hedefledi. Hoo, 47 roket bağladığı sandalyeye oturdu ve yardımcılarına roketleri ateşlemeleri emrini verdi. Roketler ateşlendiğinde büyük bir patlama yaşandı. Ardından üretilen mitlerde Hoo'nun uzayda yaşadığı söylendi ama yapılan araştırmalar talihsiz mucidin parçalara ayrıldığını ortaya koydu.
-TWIKE-
1980'lerin ortalarında piyasaya sürülen, üç tekerlekli, pedallı bir araç olan TWIKE, şehir içi ulaşımda devrim yapacağı iddiasıyla tanıtıldı. 90'lardaki motorlu versiyonu saatte 85 kilometre hıza ulaşabiliyordu. İlk bakışta iyi bir fikir gibi görünse de, aracın üreticisi İsviçreli firma saadece 2 bin adaet TWIKE satabildi.
-Betamax-
Teknoloji devi Sony, tarihindeki en büyük mali kayıplardan birini Betamax video formatı ile yaşadı. 1975'te geliştirilen Betamax, bir yıl sonra piyasaya çıkan VHS karşısında tutunamadı. 1975 yılında video pazarının tamamını elinde bulunduran Sony, 1981'de ancak yüzde 25'ine sahipti.
-Paraşüt Ceket-
Uçan Terzi lakabı takılan Fransız Franz Reichelt, kendi tasarımı olan paraşüt ceketin ilk denemesi için 1912 yılında Eiffel Kulesi'ne çıktı. İşler planladığı gibi gitmeyince, toplanan büyük kalabalık, mucidin büyük başarısına değil ölümüne tanık oldu.